Românii sunt printre cei mai încântaţi europeni atunci când îşi întâlnesc semenii în călătorii

  • 29.11.2018
  • ● Vizualizări: 154

Pentru majoritatea celor care s-au aventurat dincolo de graniţele ţării, călătoriile şi-au demonstrat puterea de a-i ajuta să reflecteze asupra propriilor origini. Un alt moment care îi face, în general, pe mai mulţi români să îşi îndrepte atenţia asupra acestui aspect este în pragul sărbătoririi Zilei Naţionale.

Echipa din spatele motorului gratuit a ofertelor de călătorie la nivel global momondo.ro a fost curioasă faţă de primul impuls pe care românii îl au atunci când îşi aud limba vorbită în călătoriile în străinătate. Fie că se întâmplă pe străzile marilor capitale europene, în oraşe aparent mai puţin cunoscute sau în destinaţii exotice de pe alte continente, specialiştii momondo.ro dezvăluie cum reacţionează românii atunci când se întâlnesc cu semenii lor într-un astfel de context.

Conform studiuluidesfăşurat la nivel global, românii sunt printre cei mai bucuroşi călători atunci când trec pe lângă semenii lor în călătorii. Peste un sfert (26%) dintre români sunt încântaţi să îşi audă limba şi intră cu uşurinţă în vorbă cu românii pe care îi întâlnesc atunci când călătoresc. Acelaşi grad de entuziasm îl au şi spaniolii (27%), fiind, alături de români, cei mai comunicativi călători din Europa atunci când îşi intersectează drumurile cu oameni din propria ţară.

La polul opus, printre călătorii care îndrăznesc mai puţin să înceapă o conversaţie spontană în călătorii cu oameni de aceeaşi naţionalitate sunt cei din culturile nordice: finlandezii (9%), suedezii (11%), norvegienii (13%).

Mult mai puţini sunt românii care preferă să îi evite pe semenii lor atunci când călătoresc (3%) sau să înceapă să vorbească mai încet sau într-o altă limbă (5%).

În schimb, 29% din românii mai puţin confortabili în a porni o discuţie sunt deschişi la a avea o conversaţie cu alţi turişti români doar dacă aceştia din urmă o iniţiază. Totodată, o a treia reacţie întâlnită des în rândul călătorilor români este, pur şi simplu, de a le zâmbi celorlalţi cu care împart aceeaşi limbă, fără a porni neapărat o discuţie.

 

Comentarii
CELE MAI CITITE ŞTIRI
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații