Secretul lacului Ursu! E unic în Europa

  • 14.08.2018
  • ● Vizualizări: 783

Auxinul – este elementul minune din apa sărată a Lacului Ursu de la Sovata. Ştiai oare? El este secretat de crustaceul de apă sărată Artemia salina şi are un atuu extrem de important: este foarte asemănător hormonilor feminini. De aceea, apa sărată şi nămolul terapeutic din Lacul Ursu de la Sovata sunt atât de benefice femeilor.

„Atât sarea, cât şi auxinul sunt absorbite, în decursul tratamentului, prin piele şi prin mucoasă şi se integrează în organism. Aşa se explică efectul benefic, prelungit, al tratamentelor în cazul diverselor afecţiuni cronice: locomotorii, ginecologice, respiratorii, neurologice şi dermatologice” susţine Suzana Pretorian, medic specialist balneolog la Danubius Health Spa Resort Sovata

Nămolul extras din Lacul Ursu poate vindeca problemele inflamatorii ale aparatului genital feminin, infertilitatea primară şi secundară, disfuncţiile menstruale sau ovariene. Lacul Ursu, singurul lac helioterm din Europa, conşine un compozit unic, populat de bacterii benefice şi sulf, care are diverse efecte biochimice şi biologice. Nămolul este un excelent conductor termic, răcindu-se de patru ori mai încet decât apa.

Tratamentele ginecologice se realizează în cure de cel puţin 10-15 zile. În cadrul terapiei, se aplică tampoane cu nămol care acţionează ca termo-fito-terapie localizată. Durata unei şedinte poate varia între 20 şi 60 de minute. ”Pregătirea pentru perioada de graviditate reprezintă o etapă foarte importantă pentru obţinerea unei sarcini care să decurgă fără probleme. Tratamentul pregestaţional cu nămol sapropelic peloidogen este unic şi exclusiv, Sovata fiind singurul loc din Europa unde se fac asemenea terapii. Infertilitatea de orice origine, afecţiunile ginecologice cronice, manifestările de premenopauză şi menopauza se pot trata în mod natural, fără efecte secundare şi cu beneficii medicale recunoscute”, sublinează medicul ginecolog George Vasilescu.

Apa sarata şi nămolul terapeutic din Lacul Ursu de la Sovata este bogat în acest element asemănător estrogenului şi progesteronului.
 

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații