Super aranjamente de Crăciun. Iată ce propun specialiştii - FOTO

Cea mai efervescentă sărbătoare, Crăciunul, se apropie, iar odată cu aceasta decoraţiunile devin un element esenţial în a crea o atmosferă de poveste. Anul acesta, pe lângă combinaţiile nemuritoare roşu-verde, designerii Floria propun aranjamente naturale cu nuanţe de şampanie, roz, alături de un răsfăţ al simţurilor, oferit de aromele de scorţişoară şi de portocale, dar şi de texturile fine ale plantelor folosite.

Bouvardia, ilex, amarilis, bumbac, alături de beţe de scorţişoară, conuri de brad, felii de portocale, lână şi crenguţe de brad sunt câteva dintre vedetele colectiei de flori de Crăciun.

Cu gândul la zăpadă, flori de gheaţă, parfum de scorţisoară, designerii au pregătit pentru acest sezon buchete, aranjamente florale şi coroniţe care creeze o atmosferă de poveste, acasă sau la birou.  Plantele verzi rămân elementul central în aranjamentele de Craciun. Combinate cu accente subtile de culoare, acestea sunt soluţia perfectă pentru a crea un decor magic, dar şi în tendinţe.

“Ambianţa botanică trezeşte orice interior la viaţă. Aducem atmosfera relaxată din natură, în casă, iar prin alăturarea plantelor verzi cu decoraţiunile specifice acestei perioade putem crea un interior stylish, plin de energie”, spune Irene van den Geest, designer floral Floria.

Şampanie, roz pal şi nuanţe de alb sunt câteva dintre culorile care se regăsesc pe orice paletă cromatică de Crăciun. Nuanţele pastel creează o atmosferă romantică, indiferent că vorbim despre o locuinţă modernă sau una amenajată în stil franţuzesc, o amenajare în stil industrial sau una în stil minimalist. Designerii  au folosit ornamente precum globuri, stele, pene şi bumbac pentru a crea aranjamentele, completând cu aceste forme şi texturi atmosfera romantică sugerată de cromatică.

Din decorul de Crăciun nu poate însă lipsi roşul. Roşu şi verde reprezintă o combinaţie clasică pe care clienţii noştri o iubesc şi o solicită la fiecare Crăciun, inclusiv pentru simbolistică.

“Verdele este considerat culoarea vieţii, fiind asociat cu bradul nemuritor, în timp ce roşul este asociat mărului biblic. De altfel, mărul se regăseşte în continuare în aranjamentele de Crăciun datorită acestei simbolistici. Iederă, vâsc, crenguţe de brad sunt câteva dintre plantele care aduc în aranjamente ideea de nemurire şi revin în fiecare sezon de iarnă. Noi, la Floria, onorăm tradiţia folosindu-le în aranjamentele noastre, reinterpretate în fiecare sezon“, mai spune Irene van den Geest.
Anul acesta, Floria doreşte să ofere clienţilor un Crăciun de designer. Astfel, orice buchet de flori sau aranjament cumpărat fie online, fie din florăriile Floria reprezinta o şansă pentru a câştiga un premiu care poate transforma decorul de Crăciun într-unul magic: un brad natural şi decoraţiile necesare. Premiul este în valoare de 2.000 de lei, iar concursul se adresează exclusiv clienţilor din Bucureşti.

Galerie foto

Comentarii
CELE MAI CITITE ŞTIRI
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații