Un fiu, ALEJANDRO PALOMAS. Un roman considerat a fi noul Micul prinţ

  • 10.04.2019
  • ● Vizualizări: 36

Guillermo, alintat Guille, protagonistul acestui roman, este un copil cu totul deosebit. El trăieşte singur cu tatăl său, Manuel, întrucât mama, de profesie stewardesă, a plecat la muncă în Dubai. Tocmai a ajuns la o şcoală nouă, iar singura lui prietenă este Nazia, o fată pakistaneză.

 Arată ca un copil fericit, un copil anormal de fericit, după opinia dirigintei sale, Sonia, ale cărui beculeţe se vor aprinde toate odată când Guille, la întrebarea „ce vrei să fii când ai să te faci mare?„ răspunde că vrea să fie Mary Poppins, nu „ca” Marry Poppins, ci ea însăşi. Toate acestea o vor face pe Sonia să ceară sprijinul Mariei, consilierul de orientare al şcolii, pentru a o ajuta să descopere ce se ascunde sub acea faţadă a fericirii lui Guille, fericire care pare a fi doar vârful aisbergului. Povestea este spusă de fiecare dintre personaje: Guille, Manuel, Sonia şi Maria, marcând mai multe perspective în naraţiune. În fiecare  capitol, relatat la persoana întâi, vom cunoaşte punctul de vedere al unuia dintre personaje, iar cu fiecare capitol, naratorul ne va lăsa mai intrigaţi şi mai aproape de a cunoaşte misterul lui Guille, de a cunoaşte adevărul.

DESPRE AUTOR: ALEJANDRO PALOMAS (născut în 1967 în Barcelona) deţine o diplomă în filologia engleză şi un master în poezie la New College din San Francisco. A publicat, printre altele, romanele El tiempo del corazón, pentru care a fost numit Fnac New Talent, El secreto de los Hoffman (finalist al Premiului Novel Torrevieja 2008 şi ecranizat în 2009), El alma del mundo (finalist al Premiului de primăvară, 2011).

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații