Topul celor mai frumoase plaje din Grecia

De: Nicoleta Nicolae / 20.05.2015, 10:00
Topul celor mai frumoase plaje din Grecia
Potrivit unui clasament întocmit de TripAdvisor anul trecut, Myrtos, Navagio şi Elafonisi au fost desemnate cele mai frumoase plaje din Grecia.

Elafonisi este considerată a cincea cea mai frumoasă plajă din Europa şi a 17-a cea mai frumoasă din lume, potrivit sursei citate. Este situată în sud-vestul insulei Creta şi oferă turiştilor un peisaj de neuitat: nisipul alb şi fin, munţii înalţi şi apa cristalină. Ofertele turistice pentru Creta sunt în aceasta vară printre cele mai accesibile: în jur de 500 euro de persoana sejur cu avion si hotel inclus pentru 7 nopţi.

Canal d’Amour din Corfu – insula Corfu este o destinatie foarte populara si spectaculoasa totodata. Am vazut Canal d’Amour si va marturisesc ca este o priveliste fabuloasa. Exista zboruri charter pe timpul verii din Bucuresti si Cluj catre Corfu, in fiecare zi de marti. Va recomand ofertele in insula Corfu ale agentiei Christian Tour (care detine de anul acesta si un hotel pe aceasta insula). – See more at: http://www.lachicboutique.ro/destinatii-de-vacanta-cele-mai-frumoase-plaje-din-grecia/#sthash.uhSRwCAC.dpuf
Plaja Myrtos din Kefalonia – cea mai dificil de atins destinatie dintre toate cele 10 incluse in aceasta lista, prin prisma faptului ca nu exista un zbor charter direct, toate ofertele agentiilor de turism fiind cu transport individual. Daca totusi, ca si mine, preferi avionul (si esti dispus sa platesti putin mai mult, desi costul combustibilului, taxele de autostrada si feribot se ridica destul de sus), poti gasi un zbor cu escala la Salonic (sunt zboruri zilnice de la Bucuresti cu Tarom, iar pe unul dintre site-urile de zboruri ieftine poti gasi o oferta avantajoasa de la Salonic in Kefalonia). – See more at: http://www.lachicboutique.ro/destinatii-de-vacanta-cele-mai-frumoase-plaje-din-grecia/#sthash.uhSRwCAC.dpuf

Aşezată în nord-vestul Kefaloniei, plaja Myrtos are forma unui arc de cerc. Este una dintre cele mai apreciate şi vizitate plaje greceşti, întinzându-se pe 2,5 kilometri, între doup formaţiuni muntoase: Agia Dynati şi Kalon Oros. Un sejur de 7 nopţi în Kefalonia pentru vara lui 2015 se învârte în jurul sumei de 600 euro ( hotel, avion si mic dejun).

Plaja Navagio, din partea de est a insulei Zakynthos, trebuie sa fie cea mai fotografiată plajă din Grecia. Istoria locului ne aduce aminte de naufragiul suferit aici de o ambarcaţiune de contrabandisti cu ţigări, în 1983. În urma evenimentului, plaja ia numele epavei: Navagio. Plaja este accesibilă doar dinspre mare, iar priveliştea de aici îţi taie răsuflarea.

Lefkada a devenit în ultimii ani o destinaţie preferată şi de turiştii români. Iar plaja Porto Katsiki („portul caprei”) este una dintre cele mai frumoase. În trecut, doar caprele puteau să ajungă aici. Mai recent, a fost proiectata o cale de acces, chiar daca mai anevoios, merită! Plaja Porto Katsiki a fost votata in mod repetat ca una dintre cele mai frumoase plaje ale Europei. Daca ajungeti acolo in timpul verii, incercati sa o faceti pe jos, drumul fiind extrem de aglomerat, puteti avea surpriza sa nu va puteti intoarce masina si din cauza drumului foarte ingust. Tariferele pentru 7 nopti in Lefkada pornesc de la 300 euro persoana (transport individual).

Canal d’Amour din Corfu – insula Corfu este o destinatie foarte populara si spectaculoasa totodata. Am vazut Canal d’Amour si va marturisesc ca este o priveliste fabuloasa. Exista zboruri charter pe timpul verii din Bucuresti si Cluj catre Corfu, in fiecare zi de marti. Va recomand ofertele in insula Corfu ale agentiei Christian Tour (care detine de anul acesta si un hotel pe aceasta insula). Un sejur cu avionul aici porneste de la 350 de euro, la un hotel de 3 stele.