Tradiţiile româneşti iau cu asalt platoul „Chefi la cuţite”

27 02. 2017, 11:35

 Sunt îmbrăcaţi în costume populare minunate, iar chefii sunt impresionaţi de această apariţie. Chef Florin chiar doreşte să probeze un ilic şi un clop şi declară că e mândru când vede astfel de români. Dacă va reuşi concurenta să impresioneze şi cu mâncarea gătită de ea şi să obţină cuţitele, dar şi ce anume le va pune ea în farfurie juraţilor rămâne de văzut luni seara la „Chefi la cuţite”.

            Tot luni, o gospodină în toată puterea cuvântului le vinde gogoşi juraţilor, la propriu: Claudia găteşte la „Chefi la cuţite” ciurigăi, un fel de gogoşi tipic maramureşene, pe care le însoţeşte în farfurie cu o dulceaţă pregătită de ea chiar atunci, pe loc. Iar un concurent din Tg. Ocna, cu o poveste de viaţă impresionantă, le va aduce juraţilor un bonus în farfurie: pe lângă tocăniţa pe care o va găti pentru concurs, îi va răsfăţa pe chefi cu o turtă ruptă, o prăjitură specifică zonei de unde vine, cu multe foi şi nucă. Dacă va fi pe placul pretenţioşilor juraţi, telespectatorii Antena 1 vor afla luni, de la 20.30. Printre atâtea preparate româneşti, în ediţia „Chefi la cuţite” de luni îşi vor găsi însă locul şi câteva farfurii exotice, cu ingrediente rare, cum ar fi carnea de crocodil!