Train Delivery, în Gara de Nord

Redacția / 25.07.2014, 17:00
Train Delivery, în Gara de Nord

Gara de Nord din Bucureşti se transformă, în perioada 25 - 27 iulie 2014, în locul de întâlnire pentru pasionaţii de artă, muzică, filme şi trenuri pentru a doua ediţie a Train Delivery, eveniment urban-feroviar ce îşi propune să revitalizeze un spaţiu simbolic al Bucureştiului.

Train Delivery continuă iniţiativa Street Delivery pentru spaţiu public dinamic şi de calitate, fiind organizat de Fundaţia Cărtureşti şi CFR SA, cu o finanţare ArCuB.

Artă urbană, muzică, dezbateri sunt tot atâtea argumente pe care mizează organizatorii pentru animarea culturală a Gării de Nord

Timp de trei zile, la Train Delivery va fi expus un tren special, garat pe linia 14, care va fi decorat pe exterior de unii dintre cei mai buni artişti grafitti din România.Tot pe linia 14, un vagon de marfă va fi metamorfozat pe loc în cafenea, librărie şi loc de întâlnire, printr-o intervenţie plastică-sculpturală care presupune decuparea tablei acestuia şi transformarea ei în obiecte de mobilier.

Vizitatorii vor avea ocazia să participe la spectacole, să admire expoziţii şi instalaţii urbane şi să ia masa la un restaurant pe şine, toate acestea pe ritmurile melodiilor interpretate de Silvia Dumitrescu & Discoteca, Rodion sau Avant'n'Gard. Ziua de duminică va fi dedicată jazz-ului.

În cadrul evenimentului, Gara de Nord deschide şi uşile unor locuri inedite, precum Salonul Regal, Muzeul CFR, Sala de Spectacole (în care vor fi proiectate filme legate de cultura feroviară, ca „Trenuri bine păzite” de Jiri Menzel), Salonul Mama şi Copilul, sălile de aşteptare, crâşmele tradiţionale sau biroul din care crainicii anunţă mersul trenurilor.

Programul detaliat al evenimentelor poate fi găsit pe traindelivery.ro. Intrarea este liberă!