Trilogia “Millenium”, în premieră la PRO Cinema

De: Mioara Tronaru / 05.03.2014, 08:00
Trilogia “Millenium”, în premieră la PRO Cinema
Pe 6, 7 şi 8 martie, thrillerele din trilogia “Millenium” vor fi difuzate în premieră la televiziune, la PRO Cinema.

Pe 6, 7 şi 8 martie, telespectatorii PRO Cinema pot urmări, în premieră la televiziune, în cadrul emisiunii Filmul de 10, thrillerele realizate după celebra trilogie a romancierului şi jurnalistului suedez Stieg Larsson, ”Millenium”: “Bărbaţi care urăsc femeile” (“The Girl with the Dragon Tattoo”), “Fata care s-a jucat cu focul” (“The Girl who Played with Fire”) şi “Castelul din nori s-a sfărâmat” (“The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest”). Michael Nyqvist şi Noomi Rapace sunt protagoniştii thrillerelor care formează această trilogie şi care au fost vizionate de cinefilii din peste 25 de ţări.

Thrillerul “Bărbaţi care urăsc femeile” (“The Girl with the Dragon Tattoo”), difuzat de PRO Cinema pe 6 martie, la Filmul de 10, urmăreşte povestea lui Mikael Blomkvist şi a lui Lisbeth Salander, care sunt angajaţi să ancheteze un caz de dispariţie. Cu patruzeci de ani în urmă, Harriet Vanger a dispărut de lângă familia sa care locuia pe o insulă deţinută de influentul clan Vanger. Deşi trupul fetei nu a fost niciodată găsit, unchiul acesteia este convins că a fost ucisă. Mikael Blomkvist şi Lisbeth Salander, o hackeriţă dura, încep investigaţia. Aceştia descoperă o serie de crime îngrozitoare petrecute în urmă cu 40 de ani, chiar în perioada în care a dispărut Harriet. Treptat, secretele întunecate ale clanului Vangers încep să iasă la lumină, iar cei doi investigatori vor afla pe pielea lor cât de departe sunt în stare să meargă aceştia pentru a le proteja.

Noomi Rapace, protagonista seriei, a declarant într-un interviu pentru BBC că timp de şapte luni a trebuit să se pregătească pentru acest rol. Actriţa a respectat o dietă strictă, a luat lecţii de kick boxing şi a trebuit să-şi facă piercing la spânceană şi nas. De asemenea, Noomi a învăţat să conducă motocicleta pentru că acest lucru era necesar pentru filmări. Noomi Rapace a avut şi şansa de a juca în această trilogie alături de mama sa din viaţa reală, care a interpretat rolul mamei sale din film. “Interpretarea captivantă a lui Noomi Rapace face din acest film o experienţă de neuitat”, au spus criticii despre primul film al trilogiei, care a fost totodată şi un succes de box-office: peste 100 de milioane de dolari, în condiţiile în care bugetul a fost de numai 13 milioane.

Daniel Alfredson este regizorul thrillerelor “Fata care s-a jucat cu focul” (“The Girl who Played with Fire”) şi “Castelul din nori s-a sfărâmat”, care încheie trilogia Millenium şi sunt difuzate de PRO Cinema pe 7 şi 8 martie, la Filmul de 10.