Tudor Giurgiu, selecţionat pentru a doua oară la Festivalul de Film de la Berlin

Apropo.ro / 17.01.2015, 17:00
Tudor Giurgiu, selecţionat pentru a doua oară la Festivalul de Film de la Berlin
"De ce eu?", de Tudor Giurgiu, are premiera mondială la Festivalul de Film de la Berlin 2015, care se va desfăşura în perioada 5 - 15 februarie.

Lungmetrajul „De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, inspirat de cazul procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, va avea premiera mondială în secţiunea Panorama a celei de-a 65-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu va fi proiectat în secţiunea Panorama Special, dedicată premierelor importante din cinema-ul independent şi producţiilor americane de anvergură, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În centrul atenţiei peliculei „De ce eu?” se află personajul titular, tânărul şi idealistul procuror Cristian, care se loveşte de dificultăţi în investigarea unui caz de corupţie. Faptul că vizat este chiar un coleg mai vârstnic al său îl face pe procuror să alunece fără să vrea pe un teren minat al descoperirilor dureroase. Va reuşi Cristian să înfrunte opoziţia colegilor săi şi a politicienilor corupţi gata oricând să-i întindă capcane? Veţi afla urmărind filmul!

Din distrubuţie fac parte nume mari ale cinematografiei româneşte precum: Dan Condurache, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Virgil Ogăşanu etc.

Aceasta este cea de-a doua selecţie a regizorului Tudor Giurgiu la Festivalul de la Berlin, după ce „Legături bolnăvicioase” a fost proiectat în secţiunea Panorama în 2006.