TV Paprika: pentru pasionaţii de bucătărie

De: Mioara Tronaru / 07.07.2014, 08:00
TV Paprika: pentru pasionaţii de bucătărie
În luna iulie, TV Paprika aduce telespectatorilor toate incredinetele necesare pentru un show total în bucătărie.

Doi marinari mereu flămânzi

Premieră: 13 iulie, ora 21:30 – în weekend.

Dick şi James Strawbridge pornesc în larg în căutarea celor mai deosebite delicii culinare de pe coastele Marii Britanii. Încurajaţi de succesul primei serii, băieţii explorează sud-vestul, Insulele Canalului şi Insulele Scilly.

Se vor întâlni cu producători locali, vor gusta delicatesele regionale şi vor aduna ingrediente delicioase cu care vor găti oriunde se vor afla. Vor trebui să muncească pentru a putea lua cina şi îşi vor pune mintea şi experienţa tehnică la contribuţie pentru a construi o rotiserie cu obiecte casnice sau pentru a meşteri un aparat de făcut îngheţată sau pur şi simplu pentru a reuşi să desfacă un crab mai încăpăţânat. Competitiv şi amuzant, duo-ul tată-fiu este la fel de irezistibil ca şi mesele gustoase pe care le gătesc în peisajul minunat şi fascinant al coastelor britanice.

 

Bloc Tematic Jamie Oliver

Din 14 iulie de la ora 21:00.

În luna iulie, Jamie Oliver, unul din cei mai cunoscuţi bucătari din lume, este eroul Blocului Tematic de la TV Paprika.

Zilnic ne va oferi şi dezvălui câte ceva din secretele artei culinare, într-una dintre emisiunile: Jamie Oliver găteşte în 30 de minute, Feluri de mâncare de pregătit în 15 minute cu Jamie, Marea Britanie prin ochii lui Jamie Oliver, Să economisim cu Jamie, Sala de lupte culinare a lui Jamie şi Jimmy, Cina de peşte a la Jamie Oliver, O zi de vară cu Jamie Oliver.

 

Mâncăruri rafinate de zi cu zi

Noi episoade din 17 iulie, de la ora 17:00, de luni până vineri.

„Mâncăruri rafinate de zi cu zi” este o emisiune culinară cotidiană care se adresează, evident, gospodinelor. De la cele mai simple bucate la reţete şi tehnici mai sofisticate, „Mâncăruri rafinate de zi cu zi” va inspira spectatorii să obţină rezultate însemnate în bucătăriile proprii.

Găzduită de concurenta populară a primei serii de MasterChef, Justine Schofield, emisiunea prezintă idei culinare practice, oferind sugestii, trucuri şi sfaturi cu care toţi putem deveni mai încrezători în bucătărie.

Justine este convinsă că în domeniul gastronomiei, puţină încredere dă rezultate mari, aşa că şi-a propus să vă întărească încrederea în bucătărie. La fel vor face şi invitaţii ei speciali, printre care vom regăsi bucătari, experţi culinari şi chiar concurenţi MasterChef!

 

Evadare în Italia cu Gino

Premieră: 20 iulie, ora 16:30 – în weekend.

“Pentru italieni, cel mai important lucru în viaţă este mâncarea. Vreau să vă prezint ingredientele delicioase care au modelat ţara mea natală”, spune Gino D’Acampo.

Evadare în Italia cu Gino este un serial nou-nouţ pentru ITV, în şase episoade, care combină temele stilului de viaţă, călătoriei şi gastronomiei, prezentate de Gino D’Acampo în timp ce călătoreşte în iubita sa ţară natală.

În cadrul emisiunii vom vedea bucătari care ne dezvăluie cele mai bine păstrate secrete culinare din sudul Italiei, regiunea în care a crescut Gino, renumită pentru locuitorii săi pasionaţi de gastronomie şi cultură, elemente care, împreună, constituie o bogată sursă de inspiraţie pentru Gino până în ziua de astăzi.

Gino ne poartă prin regiunile Italiei, de la splendida Coastă Amalfi, trecând prin Roma plină de viaţă şi continuând cu regiunile mai puţin explorate Puglia şi Basilicata, prezentându-ne localnicii şi descoperind cele mai bune ingrediente care pot compune o sărbătoare perfectă pentru: Gino, familia şi prietenii lui.