Un alt român e favorit la Oscar! A lucrat la efectele vizuale pentru „Lunetistul american”

De: Nicoleta Nicolae / 02.02.2015, 10:29
Un alt român e favorit la Oscar! A lucrat la efectele vizuale pentru
Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

Lucian Boicu, care s-a născut în Buzău, a studiat la Institutul de Artă din Toronto, iar, în prezent, lucrează ca senior compositor la Method Studios, fiind stabilit în Vancouver, potrivit paginii sale de Facebook.

Lucian Boicu a lucrat la filmele „Gardienii Galaxiei/ Guardians of the Galaxy”, „Godzilla”, „Uimitorul Om-Păianjen 2/ The Amazing Spider-Man 2”, „Legenda călăreţului singuratic/ The Lone Ranger”, „Resident Evil: Răsplata/ Resident Evil: Retribution”, dar şi la o parte din episoadele serialelor de televiziune „The Borgias” şi „Vikings”.


Lunetistul american – VEZI AICI SYNOPSIS & FOTO

„Lunetistul american/ American Sniper”, regizat de Clint Eastwood, cu Bradley Cooper în rolul principal, este lungmetrajul preferat de cei mai mulţi americani pentru câştigarea premiului Oscar pentru cel mai bun film, potrivit unui sondaj realizat de Reuters.

Un alt român – Mihai Alden –  stabilit în Suedia încă de când era elev în clasa a III-a, va primi sigur premiul Academiei Americane de Film şi, deci, statueta Oscar, în cadrul unei gale speciale, pentru „realizări tehnice şi stiinţifice”.

Mihai ALDEN (FOTO: Facebook.com/mihai.alden)

Mihai şi doi colegi ai săi au revoluţionat producţia filmelor de animaţie, creând un soft special, Open VDB, cu ajutorul căruia s-au făcut filme celebre precum „Pinguinii din Madagascar”, „Motanul incaltat” sau „Cum să-ţi dresezi dragonul 2”.

Mai multe detalii despre Lucian Boicu, pe Mediafax.ro