Unde mai gasim alimente ieftine in Romania

31 01. 2011, 09:50

Reprezentantii industriei alimentare spun ca pana la toamna nu
ar trebui sa existe motive de
scumpire
, chiar daca eventualitatea unei crize a alimentelor a
fost invocata si pe plan local. Singura exceptie este
uleiul, care s-ar putea scumpi cu circa 30% in
aprilie sau martie.

Saptamana trecuta, clujenii au platit cel mai mic pret
la nivel national
pentru carnea de vita: intre 7,5 si 9,5
lei/kg. La polul opus s-au aflat locuitorii judetului Timis, unde
kilogramul de carcasa de vita are cel mai mare pret, respectiv 18 –
20 lei.

In Mehedinti se gaseste cea mai ieftina carne de pasare
– doar 4,5 – 6 lei/kg
, in timp ce locuitorii judetului
Caras-Severin sunt nevoiti sa plateasca de trei ori mai mult pentru
acest produs, adica 14 – 15 lei/kg. In schimb, in pietele din Gorj
se poate cumpara cea mai ieftina carcasa de porc, respectiv
6,8 – 7,2 lei/kg
, comparativ cu Bistrita-Nasaud, judetul
cu cel mai
„piperat” pret
, de 15 – 18 lei/kg. In Mures se gaseste cea mai
ieftina telemea (8 – 10 lei/kg), in timp ce la Tulcea ouale au cel
mai mare pret, de 0,65 – 0,85 lei/bucata.

In Ilfov gasim cele mai scumpe mere, unde un
kilogram ajunge la 5 lei, in timp ce in Mehedinti se vinde cu 1
leu.

Citeste mai multe detalii despre harta alimentelor in Romania, pe Gandul.info