UPDATE: Troleibuze din Berceni pana in centru, dupa 22 de ani!

De: Dragos Tanase / 04.09.2008, 11:30
UPDATE: Troleibuze din Berceni pana in centru, dupa 22 de ani!
Cartierul Berceni va avea troleibuze pana in centru, dupa 22 de ani, linia 76 mergand pana la Piata Unirii!

Update: In vederea executarii lucrarilor de reabilitare a carosabilului de pe Strada Valea Oltului, incepand din 4 septembrie, s-au luat urmatoarele masuri:

Liniile 105 si 368 vor functiona pe traseele de baza pana la intersectia Drumul Taberei/Strada Raul Doamnei, apoi pe un traseu modificat prin Drumul Taberei, Strada Valea Ialomitei pana la terminalul Valea Ialomitei.

Linia 385 va functiona pe traseul de baza pana la intersectia Prelungirea Ghencea/Strada Raul Doamnei, apoi pe un traseu modificat prin Strada Raul Doamnei, Drumul Taberei, Strada Valea Argesului pana la Valea Argesului.

Stirea initiala: Locuitorii cartierului Berceni vor avea, dupa 22 de ani si 3 luni, o linie de troleibuz spre centru.

Ca urmare a finalizarii lucrarilor de extindere a retelei electrice de alimentare cu energie electrica pentru troleibuze, incepand cu data de 6 septembrie, linia 76 va functiona pe un traseu prelungit de la Piata Sudului prin Calea Vacaresti, Bulevardul Tineretului, Bulevardul Dimitrie Cantemir, pana la Piata Unirii. Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) intentioneaza sa prelungeasca aceasta linie pe traseul Piata Unirii – Universitate – Piata Romana – Piata Victoriei – Casa PreseiLibere – Aeroportul Baneasa, mai ales ca  troleibuzele sunt un mijloc de transport ieftin, ecologic si silentios.

Troleibuz Ikarus pe linia 76 Linia 76 a functionat si in anul 1981 pe traseul Piata Resita – Pta Sudului – Calea Vacaresti – Bulevardul Pionierilor (Tineretului) – Bulevardul Dimitrie Cantemir – Piata Unirii, cu intoarcere prin Splaiul Unirii – Calea Vacaresti. 

Din luna iunie a anului 1986, insa, a circulat doar pana la Piata Sudului, venind de la Piata Resita. Si liniile 73 (Cap linie – bulevardul Obregia) si 74 (cap linie – strada Turnu Magurele) au fost scurtate pana la Big Berceni, un traseu foarte mic tinand seama ca sunt doar 5 (cinci) statii pe tot traseul, exclusiv in cartierul Berceni.

Liniile 73, 74 si 76 reprezinta modelul impus de Nicolae Ceausescu de a avea trasee locale de troleibuz. El dictase ca, in Bucuresti, sa se faca transport in comun intre cartiere si sectoare numai cu metroul si maxi taxi. Troleibuzele urmau sa fie mentinute numai in interiorul cartierelor.

Video: Probe pe linia 76, pe traseul Piata Resita – Piata Unirii

 

 

Tramvaiele 8 si 25, inlocuite de autobuz-naveta

In vederea efectuarii reviziei tehnice la reteaua electrica de contact a tramvaielor de pe Bd. Preciziei, Str. Valea Cascadelor, Bd. Timisoara si Sos. Progresului, in ziua de 07.09.2008 (duminica), intre orele 07:00-19:00, se intrerupe alimentarea cu energie electrica pe aceste artere.

Din aceasta cauza, liniile de tramvai 8 si 25 vor functiona pe traseele de baza intre Zetarilor respectiv C.F.R. Progresul si intersectia Sos. Progresului/Cal. 13 Septembrie, apoi pe un traseu modificat in ambele sensuri prin Cal. 13 Septembrie, Bd. Ghencea pana la terminalul Ghencea.

Linia 47 se suspenda.

Pentru preluarea calatorilor se infiinteaza linia naveta de autobuze 625, care va functiona intre Depoul Militari si Ghencea, pe urmatorul traseu: Bulevardul Preciziei, Strada Valea Cascadelor, Bulevardul Timisoara, Soseaua Progresului, Calea 13 Septembrie, Bulevardul Ghencea.

 

Citeste si:

Un sfert dintre elevii romani sunt bolnavi

Un sfert dintre elevii romani sunt bolnavi

Peste 25 la suta dintre copiii din Romania au probleme de sanatate. Constatarea nu este rezultatul unei statistici, ci al bilantului examenelor medicale din anul scolar t…

Capriciile vremii: furtuni de zapada si incendii devastatoare

Capriciile vremii: furtuni de zapada si incendii devastatoare

Regiunea muntoasa din estul Argentinei a fost afectata, marti, de o violenta furtuna de zapada si rafale de vant puternice, care au smuls stalpi de electricitate, lasand …

Mult zgomot pentru nimic: Gheorghe Zamfir a fost externat

Mult zgomot pentru nimic: Gheorghe Zamfir a fost externat

Naistul Gheorghe Zamfir, care a fost implicat, vineri, intr-un accident rutier, a parasit Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde a fost internat in Sectia de ch…

Rusia reface sferele de influenta

Rusia reface sferele de influenta

Rusia ii va proteja pe cetatenii sai, oriunde acestia ar locui si Moscova va cauta sa pastreze sfere de “interese privilegiate” in apropierea frontierelor sal…

Jocul zilei

Clipul zilei

Ultimate Defence 2 Car wash
Un joc de strategie de tip tower defence Cuvinte cheie: sexy femeie fata car wash spalatorie masina
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza