Vagabondul milionar

De: Mioara Tronaru / 09.03.2009, 00:00
Vagabondul milionar
Jamal Malik, 18 ani, orfan crescut pe străzile Mumbai-ului, este pe punctul de a cîştiga colosala sumă de 20 de milioane de rupii în cadrul versiunii indiene a concursului ”Vrei să fii milionar?”.

Nu mai are decît un singur răspuns pînă la victorie în momentul în care poliţia întrerupe show-ul suspectîndu-l pe puşti că trişează. Somat să justifice răspunsurile, Jamal începe să explice cum de a răspuns atît de bine la toate întrebările… ”Slumdog Millionaire” este adaptarea cărţii ”Q & A” a indianului Vikas Swarup.

Scenaristului Simon Beaufoy i-a fost destul de dificil să realizeze scenariul: ”Cartea este o serie de 12 nuvele care nu urmăresc propriu-zis personajul, nu există un fir roşu care să conducă naraţiunea”. Pentru primul său lung-metraj, tînărul Dev Patel a avut nevoie de susţinerea şi indicaţiile regizorului: ”Trebuia să joc scene foarte emoţionante. A fost o muncă epuizantă”.

Cele opt Oscaruri pe care le-a primit ”Vagabondul milionar” la Kodak Theatre au umplut de bucurie întreaga Indie, dar mai ales mica mahala în care locuiesc copiii care au jucat în film. Autorităţile au decis să-i scoată pe copii din mahala şi să le ofere locuinţe. De asemenea, regizorul Danny Boyle, acuzat de exploatare pentru că i-a plătit cu sume cuprinse între 700 şi 2500 de euro pentru o lună de filmări, a promis că va avea grijă să le fie acoperite ”cheltuielile de bază ale vieţii” de acum înainte.

Premiera: 13 martie
TO: Slumdog Millionaire. Producţie SUA-Marea Britanie, 2008. R: Danny Boyle.
Cu: Dev Patel, Freida Pinto, Madhur Mittal, Anil Kapoor,
Irfan Khan, Tanay Chheda, Tanvi Ganesh Lonkar, Rubina Ali.
Distribuit de MediaPro Distribution. Avanpremiera: joi, 12.03, Hollywood Multiplex, ora 20.00