Vampiri retro cool la Bucureşti

De: Mioara Tronaru / 19.10.2013, 08:00
Vampiri retro cool la Bucureşti
Noul film al celebrului regizor american Jim Jarmusch, Only Lovers Left Alive, un romance cu vampiri retro cool, va fi proiectat în premieră în România la Les Films de Cannes à Bucarest (25 – 31 octombrie, CinemaPRO, Studio, Elvira Popescu).

Jim Jarmusch şi filmele cu vampiri – două alăturări care păreau improbabile până la Only Lovers Left Alive, pelicula proiectată anul acesta în competiţia Festivalului de la Cannes. Tom Hiddleston şi Tilda Swinton au rolurile a doi vampiri sofisticaţi a căror istorie de amor durează de cel puţin câteva secole. Actualmente, el este un muzician underground profund deprimat din cauza drumului pe care a apucat-o omenirea, ea, o femeie puternică şi enigmatică care locuieşte în Tanger. Când se reîntâlnesc, idila lor e perturbată de sosirea surorii ei mai mici (Mia Wasikowska), o tânără pe cât de extravagantă, pe atât de incontrolabilă.

Jim Jarmusch este unul dintre cei mai celebraţi autori de film contemporani. Original, minimalist, cu un umor negru inconfundabil, Jarmusch a regizat filme de referinţă ca Stranger than Paradise (1984), Down by Law (1986), Mystery Train (1989), Night on Earth (1991), Dead Man (1995), Coffee and Cigarettes (2003) sau Broken Flowers (Marele Premiu la Cannes, 2005).