Vara asta se poartă salata colorată! Dan Cruceru are o reţetă specială

De: Nicoleta Nicolae / 19.07.2014, 08:00
Vara asta se poartă salata colorată! Dan Cruceru are o reţetă specială
Pentru că în acest sezon salatele şi fructele nu ar trebui să lipsească din meniul nostru, Dan Cruceru vine cu o reţetă specială de salată, numai bună să ne răcorească în zilele în care termometrul de afară arată multe grade Celsius.

Gurmand din fire, vedeta TV ne-a mărturisit că ar mânca “tone din felurile preferate”. Dar, cum vara, sarmalele pică mai greu la stomac, Dan se mulţumeşte cu multe salate şi fructe.

FOTO: Arhiva personala

  “Vara mă transform într-un fan al salatelor şi al fructelor. Am mereu în frigider pepene şi căpşune, din recolta personală. În plus, întreaga familie consumă foarte multe lichide, apă mai ales, dar şi compoturi şi ceaiuri reci. Când avem timp, mai facem şi câte-o limonadă, cu mentă proaspătă din grădină”, spune Dan Cruceru.

“În privinţa salatelor, îmi pun creativitatea la treabă. În tradiţia românească, salata înseamnă un amestec de roşii, castraveţi, ceapă şi salată verde. Eu încerc să fac tot felul de combinaţii inedite, iar familia mea s-a arătat foarte încântată până acum de rezultate. De exemplu, îmi place foarte mult să amestec fructele exotice cu legumele tradiţionale. Apoi, salata trebuie să fie foarte colorată. Aleg legumele şi fructele pe care le pun în bol şi în funcţie de culori. Cu cât obţin o culoare mai „vie”, cu atât pitica mea este mai încântată de ceea ce urmează să mănânce din farfurie. Sunt multe combinaţii posibile, cu mango, cu kiwi, cu avocado, cu grapefruit, apoi cu pere sau cu zucchini”, mai spune acesta. 

Pentru azi, Dan Cruceru vă recomandă o salată cu kiwi.

Să le luam pe rând: alegeţi un tip „inedit” de salată, de exemplu, valeriana sau salata iceberg. Puteţi încerca şi puţină salată roşie, dacă găsiţi. Apoi, folosiţi roşii cherry, pentru că sunt mai dulci şi un ardei gras galben. Nu uitaţi, culoarea este şi ea extrem de importantă. Vă mai trebuie 4-5 fructe de kiwi. Savoarea lor este extraordinară. Peste toate acestea se pune dressingul, pe care îl puteţi realiza dintr-un amestec de ulei de in şi vin-oţet. Dacă tot vrem să mâncăm sănătos şi fără kilograme în plus, evitaţi uleiul clasic. În plus, dacă vă place grapefruit-ul roşu, puteţi stoarce câteva fructe şi amesteca zeama lor cu dressingul de ulei şi vin-oţet. Vă garantez că veţi avea un amestec senzaţional. Realizaţi compoziţia într-un recipient, adăugaţi puţină sare, după gust, şi apoi turnaţi lichidul peste legume, fructe şi salată. Amestecaţi bine şi asta a fost!

FOTO: Arhiva personala

Rezultatul: o salată cu nişte culori fantastice şi o savoare pe măsură. Puteţi să o consumaţi fără nimic altceva, sau puteţi să o folosiţi pe post de garnitură la un peşte gătit pe grătar. Poftă bună!