Vasile Groza, tatăl Loredanei, vă invită la teatru

De: Nicoleta Nicolae / 19.09.2014, 12:00
Vasile Groza, tatăl Loredanei, vă invită la teatru
Pe 20 septembrie, de la ora 11.00, la CinemaPRO, sunteţi aşteptaţi cu mic cu mare la un spectacol inedit, marca Vasile Groza, tatăl Loredanei.

Piesa Pălărierul, pusă în scenă după un text de Vasile Groza şi pe muzica lui Mihai Constantinescu, se joacă pentru prima oară la Bucureşti, în interpretarea copiilor talentaţi de la şcoala gimnazială Regina Maria din Vintileasca, Vrancea.

Evenimentul este special organizat pentru a marca lansarea unui nou volum de piese de teatru pentru copii ale cunoscutului autor, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Vasile Groza, nimeni altul decât tatăl Loredanei Groza, a publicat de-a lungul carierei 10 volume de poezie, teatru, povesti pentru copii şi proză, a inspirat multe piese musicale, iar versurile sale au stat la baza mai multor melodii interpretate de fata sa sau de alţi cântăreţi cunoscuţi.

„După mai multe cărţi publicate, proză şi poezie am reuşit să scriu teatru pentru copii într-un volum de 27 de piese. La rampă a ajuns deocamdată Pălărierul – scrisă în versuri, cu personajele formate din animale, pe muzica compozitorului Mihai Constantinescu şi regia Elenei Fantaneru. Pălărierul se va juca şi la Teatrul Guguţă din Chişinău. Acesta este un eveniment deosebit din viaţa mea întrucât sunt bunic de două ori la nepoţii mei şi bunic al tuturor copiilor pentu care scriu teatru şi poveşti nemaiauzite. Să fie într-un ceas bun! „, spune Vasile Groza.

Bilete sunt puse în vânzare la CinemaPRO.