Vedete care au picat BAC-ul cu BRIO!

De: Cătălina Matei / 22.06.2015, 09:00
Vedete care au picat BAC-ul cu BRIO!
Azi începe prima sesiune de Bacalaureat din acest an, iar emoţiile absolvenţilor de liceu au atins cote maxime. Şi vedetele noastre au trecut prin această tensiune, mai ales cele care nu au trecut examenul de maturitate. Iată care sunt celebrităţile din România care au picat BAC-ul cu brio în anii precedenţi.

Adelina Pestriţu a picat la română cu 3,60

Vedeta Kanal D a absolvit Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung, secţia filologie, în 2006. Însă proba scrisă la limba şi literatura română s-a dovedit a fi dezastruasă! „Am luat nota 10 la proba orală, dar la scris am luat numai 3,6. Nu se pune problema că nu am învăţat. S-a întâmplat însă că am confundat subiectele, şi, în loc să scriu despre «Ion», am scris despre «Moromeţii». Am umplut patru pagini despre un subiect greşit. În acel an trei sferturi de ţară a picat la română”, a declarat Adelina cu ceva timp în urmă pentru evz.ro.

 

Marian Vanghelie, prins cu copiuţe

În anul 2000, primarul sectorului 5 era dat afară de la BAC pentru că a fost surprins având asupra lui nişte… ”copiuţe”.Însă MarianVanghelie şi-a luat diploma ”de maturitate” un an mai târziu, la vârsta de 33 de ani.

 

Iuliana Luciu stă mai prost cu limba română


Deşi este una dintre cele mai incitante apariţii de pe micul ecran, sora Nicoletei Luciu nu a reuşit să impresioneze deloc atunci când s-a prezentat în faţa comisiei la  examenul oral de limba şi literatura română. Iulia a a fost notată cu 3,30! Dar, în următoarea sesiune de Bacalaureat, asistenta Simonei Gherghe de la ”Acces Direct” a reuşit să obţină o medie generală de 7,45.

 

 Ionuţ Voicu (ex-Ro-mania) – Matematica i-a pus capac!

Fostul solist al trupei Ro-mania a absolvit un liceu liceu particular la vârsta de 35 de ani, iar matematica nu s-a regăsit deloc în topul materiilor sale preferate. Drept dovadă, la BAC, Ionuţ a picat anul  la matematică în sesiunea de vară cu nota 1, iar în cea de toamnă a luat 3.80!

 

Ianis Zicu şi Ionel Dănciulescu – Fotbalul înainte de toate!

Chiar şi înaintea Bacalaureatului, căci cei doi fotbalişti nu s-au prezentat la sesiunea  din 2011, din cauza antrenamentelor.

Oricum, nici nivelul de pregătire nu ar fi fost unul satisfăcător dacă ţinem cont că, la liceul absolvit de Dănciulescu, niciun elev nu a luat BAC-ul în anul respectiv.

 

Costel Busuioc cântă bine, dar scrie prost!

Deşi a câştigat prin vocea sa un important concurs de talente din Spania, Costel Busuioc nu stăpâneşte deloc limba română.  Acesta a absolvit Seminarul Teologic, şi potrivit „Ziua de Constanţa”, el a obţinut la BAC nota 1,20 la română, 4,3 la istorie şi 5,10 la geografie!

 

Margherita de Clejani la o distanţă de 0,02 de BAC!

Fiica cea mare a Clejanilor a picat BAC-ul în 2012, în ciuda faptului că a promovat toate probele. Margareta Myriam Manole nu a reuşit să obţină o medie generală mai mare de 6! Diferenţa a fost de 0,02! Margherita a luat nota 6,4 la română, 5,2 la istorie şi 6,35 la geografie. Astfel, media ei generală a fost 5,98.

 

Andreea Acatrinei a ratat ”finala” la română!

Fosta gimnastă Andreea Acatrinei,  medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing, nu a reuşit să treacă de proba de limba şi literatura română. Andreea a picat BAC-ul cu 2.30 şi s-a retras din lumea sportului în urmă cu doi ani din cauza unor motive de natură medicală, fiind diagnosticată în 2009 cu afecţiunea „tasare de vertebre”.