Vedete prea deştepte pentru Hollywood

De: Cătălina Matei / 30.06.2015, 08:00
Vedete prea deştepte pentru Hollywood
De curând, lui Ben Affleck i s-a interzis să intre într-un cazinou pentru că e prea bun la un joc de cărţi. Se pare că actorul are un coeficient de inteligenţă de peste 150 şi o memorie fantastică. Şi nu este singura vedetă de la Hollywood care ar putea câştiga un premiu Nobel. Iată şi alte celebrităţi prea deştepte… pentru Cetatea Filmului!

Mensa este o organizaţie care are ca scop identificarea şi punerea în legătură a persoanelor cu un coeficient de inteligenţă foarte înalt, iar printre membri ei nu se numără doar savanţi şi oameni de ştiinţă, ci şi vedete din lumea filmului. Despre cine vorbim?

Asia Carrera

Chiar dacă a jucat în peste 250 de filme pentru adulţi, actriţa are un IQ de 156, în condiţiile în care un IQ mediu este de 100. Cum mult timp înainte de a debuta în industria porno, la vârsta de 13 ani, Asia Carrera cânta la pian la Carnegie Hall, iar mai târziu a fost studentă la Rutgers University.

 

Quentin Tarantino

Deşi are un IQ de 160, celebrul regizor a renunţat la studii în timpul liceului, când avea doar 16 ani. Astfel, maestrul peliculelor „Kill Bill” şi „Ticăloşi fără glorie” a preferat să urmeze şcoala vieţii!

 

Steve Martin

În cele mai multe comedii joacă rol de prostănac sau tăntălău, însă Steve Martin este unul dintre cei mai inteligenţi oameni de pe planetă. Actorul este licenţiat în filosofie şi are un IQ de 142.

 

Natalie Portman

Premiată cu un Oscar pentru rolul său genial din ”Lebăda Neagră”, Natalie Portman ar putea câştiga şi un premiu Nobel. IQ-ul actriţei depăşeşte 150, aşa că nu e de mirare faptul că vedeta vorbeşte fluent cinci limbi străine. Natalie şi-a luat licenţa în psihologie la Universitate Harvard şi a mai studiat şi la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

 

Jodie Foster

Cu un IQ de 132, actriţa a terminat Liceul francez din Los Angeles, fiind şefă de promoţie, iar apoi a studiat la Universitatea Yale, unde a primit o diplomă “magna cum laude”.

 

Myles Jeffrey

Celebru pentru voiceover-urile pe care le realizează, Myles a fost supus la nişte probe la vârsta de 6 ani, iar rezultatul a fost uimitor: testul IQ l-a diferenţiat de 99% din populaţia lumii şi practic l-a certificat drept un geniu.

 

Ben Affleck

Se pare că actorul are o memorie atât de bună încât managementul unui cazinou din Las Vegas i-a interzis accesul, pe viaţă. Ben foloseşte o tehnică de număra cărţile care îi asigură acestuia câştigul de fiecare dată când joacă Black Jack. Iar aceasta ar fi o “consecinţă” a inteligenţei sale sclipitoare, căci regizorul peliculei “Argo”  ar avea un IQ de peste 140.

Cătălina Matei

Foto: Hepta; Facebook