Vedetele de la Hollywood conduc maşini eco

Apropo.ro / 01.04.2013, 12:31
Vedetele de la Hollywood conduc maşini eco
Cine a spus că vedetele de la Hollywood sunt insensibile la problemele cu care se confruntă planeta noastră? Brad Pitt, George Clooney, Paris Hilton sau Leonardo Di Caprio sunt doar o parte dintre celebrităţile care doresc să fie un exemplu pentru ceilalţi atunci când vine vorba de protejarea mediului.

Brad Pitt

Celebrul actor este adeptul maşinilor verzi încă de la lansarea lor pe piaţă. Dacă la început a avut o Toyota Prius, Brad Pitt nu s-a putut dezlipi de marca nemţească de renume BMW şi a ales modelul ecologic Hydrogen 7, o maşină verde în ediţie limitată a producătorului german. BMW Hydrogen 7 este realizat asemeni celorlalte maşini din seria 7, cu diferenţa că motorul permite şi combustia hidrogenului, pe lângă arderea benzinei. BMW Hydrogen 7 se afla printre cele mai scumpe modele BMW, cu un preţ de pornire de 118 000 de dolari.

Paris Hilton

ŞI răsfăţata Americii şi-a achiziţionat de ziua ei o maşină hybrid GMC Yukon. Se pare că vedeta nu este la prima faptă bună, ea declarând că acasa are un comportament eco.

George Clooney

Un alt actor de la Hollywood preocupat de binele Planetei este George Clooney. Actorul în vârstă de 51 de ani a ales să cumpere un Tango 600 cu motor electric si doua locuri. Modelul aparţine producătorului american Commuter Cars, care vinde peste tot în lume maşina sport la un preţ de 108 000 de dolari. Modelul este extrem de îngust, cu o laţime de doar 99 cm. Deşi pare foarte fragilă şi instabilă pe drum, maşina este, în realitate, solidă şi sigură şi atinge o viteăa maximă de 240 de km/h. Apoi a trecut la Tesla Roadster, tot o maşina electrică, dar de data aceasta una sport de lux. Mai mult, el şi-a asociat imaginea şi cu Smart-ul electric, semnând un contract în acest sens cu cei de la Hybrid  Technologies.

Leonardo Di Caprio

Leonardo a fost una dintre primele vedete care şi-au cumpărat o maşina eco. În 2001 el şi-a achiziţionat o Toyota Prius, iniţiind trendul „verde” printre celebrităţi.