VERNISAJ – Neamţul românizat care i-a impresionat pe Holograf, Adda si Tudor Octavian

14 05. 2018, 14:23

Printre invitaţii vernisajului s-au numărat oameni de cultură precum Tudor Octavian, jurnalişti, artistul-fotograf Taimas Ahangari venit de la Köln special pentru vernisaj şi o serie de artişti din lumea muzicii. Dan Bittman şi Iulian Vrabete de la Holograf, DJ Wanda, Adda şi Adrian Naidin sunt doar câţiva dintre admiratorii şi prietenii lui Marcel, neamţul care, în urmă cu patru ani, a pus stop carierei lui internaţionale de corporatist şi s-a mutat la Bucureşti pentru a picta. În doar 4 ani de când locuieşte în România, a pictat deja peste 500 lucrări, cei doi artişti de referinţă care i-au influenţat stilul fiind Gerhard Richter şi Jackson Pollock.

Dan Bittman şi violoncelistul Adian Naidin, pe care îl vedem pe scenă la toate concertele mari ale trupei Holograf, s-au declarat cuceriţi de acelaşi tablou plin de culoare şi de bucurie, „Charles”. Iulian Vrabete, în ton cu evenimentul, a depănat poveşti despre pasiunea lui ascunsă şi lăsată undeva în copilărie, desenul. Atracţia către desen şi artele vizuale şi-a spus cuvântul şi în alegerile profesionale, chitaristul de la Holograf fiind arhitect de meserie. Jonglarea cu muzica şi desenul durează de fapt şi acum, Iulian Vrabete realizând uneori şi grafica pentru copertele de album Holograf. Mereu deschis la inedit, Iulian Vrabete a acceptat provocarea lui Marcel Thiele de a realiza împreună o lucrare în atelierul lui de pictură, în timp ce ascultă radioholograf.ro.

DJ Wanda a făcut şi ea o scurtă oprire la evenimentul de la Galeria Alexandra’s, iar Adda, care şi-a făcut apariţia de mână cu soţul ei, şi-a amintit cum, acum patru ani, a asistat la schimbarea traiectoriei profesionale a lui Marcel Thiele, când pictorul german a dat viaţa corporatistă pe cea de artist în Bucureşti.
Reputatul om de cultură Tudor Octavian a elogiat lucrările lui Marcel Thiele, vorbind despre valorile pictorilor contemporani şi despre noile norme de estetică şi frumos din prezent.

Vădit emoţionat şi copleşit de prezenţa a numeroşi prieteni din lumea muzicală dar şi de business, Marcel Thiele le-a mulţumit invitaţilor din Bucureşti, dar şi celor care au venit din Köln, Düsseldorf, Berlin sau Milano special pentru vernisajul său.
În baza programului de fidelizare, lucrările lui Marcel Thiele din cadrul acestei expoziţii au preţuri cuprinse între 450 şi 1500 euro şi pot fi cumpărate şi în rate direct din galerie. Expoziţia de la Galeria Alexandras poate fi vizitată până pe 20 mai, de luni până vineri între orele 11-19 şi sâmbăta între 11-14.