Viaţa după “MasterChef”…

Apropo.ro / 15.06.2013, 08:00
Viaţa după “MasterChef”...
Şi-au făcut ucenicia în pretenţioasă bucătărie de la “MasterChef”, iar acum concurenţii celui de-al doilea sezon al show-ului de la PRO TV au început deja să îşi transforme pasiunea într-un stil de viaţă. Fie că s-au apucat de cursuri de bucătari, că s-au angajat în restaurant sau că merg la evenimente culinare, toţi trăiesc încă pe pielea lor schimbarea adusă de “MasterChef”.

În marea finală Aida şi Alex, câştigătorii primelor două locuri, au primit şi câte un curs de şase zile la Academia Barilla din Italia, astfel că amândoi abia aşteaptă să descopere secretele acestei bucătarii. Până atunci, Aida Parascan, câştigătoarea “MasterChef”, s-a întors deja în România, unde va sta până la sfârşitul verii, şi deja pune umărul la deschiderea unui restaurant în Buzău: ”E un proiect foarte frumos, eu mă ocup de proiectarea bucătăriei, instruirea personalului din bucătărie şi conceperea unui meniu”, spune Aida, care are nenumărate propuneri de a colabora cu restaurante din toată ţara.

După ce s-au împrietenit la “MasterChef”, Alex, Nini, Mihai sau Victor au ţinut legătura şi chiar au mers împreună la evenimente culinare. Aşa se face că jucătoarele de la echipa feminină de baschet U Cluj au avut bucuria să mănânce preparate făcute de nişte MasterChefi. Alex Hora, Nini, Mihai Toader şi Bogdan Roman s-au organizat în aşa fel încât să pună la cale un festin în aer liber: “Am gătit în aer liber, într-un cadru mirific. Meniul a fost un Bogracs la ceaun, pui Shanghai, salata vietnameză, pulpe de pui şi aripioare marinate la grătar cu sos de usturoi şi deşert Zabayone. Ne-am amintit de cantonamentul de la MasterChef cu drag, retrăiam efectiv starea de acolo”, povesteşte Alex.

Victor Nemeş a avut ideea de a-şi lua colegii la un eveniment de gătit chiar la grădiniţa unde merge băieţelul său. Şi-a chemat, pe bunii săi prieteni de la “MasterChef”, Nini, Mihai, Alex, dar şi pe Mimi Nicolae, câştigătoarea locului al doilea în primul sezon al show-ului de la PRO TV la ”Cultural Celebration Day”, un eveniment care serbează diversitatea culturală. ”Noi am reprezentat România”, povesteşte Victor. ”Am gătit legume la grătar, piept de pui umplut cu spanac, muguri de pin şi mozzarella, dar şi friptura la grătar. Am gătit pentru copiii de la grădiniţă, iar reacţia lor când ne-au văzut a fost de-a dreptul emoţionantă. Aproape că nu mai apucam să gătim pentru că roiau toţi în jurul nostru, ne cereau autografe şi doreau să facem poze”, mai spune pilotul de la ”MasterChef”.

Şi pentru Traian Galleguillos experienta show-ului de la PRO TV a fost decisivă: imediat după încheierea filmărilor, acesta a urmat cursuri de bucătar şi chef, şi-a luat diploma şi s-a şi angajat în bucătăria restaurantului Escargot Bistro. La fel a făcut şi Maria Secrieriu, care semnează meniul în restaurantul Rococo Bistro & Lounge: Am reuşit să pun pe picioare o frumoasă colaborare, într-o locaţie chic, unde vă aştept pe toţi cu mare drag să gustaţi din preparatele mele. Şi mi-aş mai dori să pot pleca prin ţară într-un turneu marca ”MasterChef” împreună cu câţiva colegi, în aşa fel încât toată lumea să poată degusta preparate unice”, a mai spus Maria.

Vlad Mureşan, somelierul de la ”MasterChef”, îşi continuă în paralel cu activitatea sa şi pasiunea pentru gătit. Recent, acesta a fost invitat să le gătească preparate delicioase copiilor de la grădiniţă Ţăndărica din Cluj. ”Am acceptat cu drag invitaţia de a găti alături de copii, de a le arăta felul în care se transformă ingredientele, de a le povesti câte ceva despre drumul de la ingredientul în stare prima şi până la produsul final, de a le transmite plăcerea de a găti”, spune Vlad.

Şi Maria Pop s-a dedicat atelierelor culinare cu copii, mai ales că experienţa de mămică o ajută în conceperea de meniuri speciale pentru cei mici. ”Ideea atelierului de gătit pentru copii a venit din pasiune, m-am gândit că şi copii mei se joacă cu lingurile de lemn, cu oalele, cu vasele”, povesteşte Maria. ”Şi mi-am zis să facem şi noi în Baia Mare, ţinând cont că în România sunt aproximativ 3 ateliere de acest gen. Surpriză a fost să vină dublul numărului de copii anunţaţi iniţial şi i-am primit pe toţi. Şi aşa am gătit alături de 100 de copii. Am gătit > pentru că este un produs pe care îl mănâncă orice copil”, mai spune aceasta încântată.