„Visuri la Cheie”, la final! Primul sezon se încheie cu povestea unui copil operat de tumoră

Redacția / 17.12.2014, 08:30
„Visuri la Cheie”, la final! Primul sezon se încheie cu povestea unui copil operat de tumoră
“Visuri la Cheie” prezintă în această săptămână o poveste de viaţă fericită: Victoraş, un copil de 11 ani care a suferit de o tumoră plasată între centrii nervoşi.

În această seară seară, începând cu 20.30, la PRO TV, telespectatorii vor putea urmări împlinirea unui nou vis. Caravana “Visuri la Cheie” va ajunge în această săptămână în Dragomireşti Deal, unde va opri în faţa casei lui Victor Damian, un copil de numai 12 ani, operat de tumoră pe creier.  

Familia Damian a primit un dar neaşteptat de sărbători. Copilul cel mare, Victoraş, a fost născut chiar de Moş Niculae. Familia ducea o viaţă normală, până în 2007 când Victor a început să acuze dureri groaznice de cap. Nu suporta lumina, televizorul şi obosea extrem de repede. Rezultatul examenului RMN a fost tulburător: tumoare craniofaringiom.

Foto: PRO TV

Prima operaţie din martie 2007 a fost un succes, 90% din tumoare fiind eliminată. Exista riscul ca băieţelul să rămână paralizat. Problemele nu s-au oprit aici: după operaţie, băieţelul a făcut diabet insipid. La controalele de rutină, tumoarea nu a recidivat. În paralel, Victor a fost supus unui control mai amănunţit unde a aflat că tumoarea este mult mai mare decât la începutul operaţiei.

Salvarea lui Victor a venit de la o clinică medicală din Germania. Suma necesară intervenţiei chirurgicale depăşea însă posibilităţile familiei Damian. Primul semn al solidarităţii umane a apărut în acea perioadă în viaţa acestora, suma fiind strânsă în urma mediatizării cazului prin intermediul unei campanii Acasă TV. Victor a fost operat pentru a doua oară, în prezent fiind sănătos.

„Familia lui Victor este un exemplu de oameni luptători. Au crezut în faptul că Victoraş îşi va reveni şi că va duce o viaţă normală şi au făcut tot posibilul să strângă bani pentru operaţia copilului. Mai mult decât atât, i-au oferit acestuia un frăţior pe care Victor îl iubeşte enorm. Va fi o ediţie cu totul şi cu totul specială, care va încheia un sezon de succes”, a declarat Dragoş Bucur.  

Pe parcursul emisiunii, Victor şi familia sa vor avea parte de o serie de surprize muzicale din partea unor cântăreţi extrem de îndrăgiţi şi cunoscuţi din România.