Vlad Corbeanu: “Pe oricine cucereşti cu râsul. Bine, nu să râzi ca prostul”

De: Cătălina Matei / 08.08.2014, 08:00
Vlad Corbeanu: “Pe oricine cucereşti cu râsul. Bine, nu să râzi ca prostul”
Cu siguranţă, pe Vlad Corbeanu l-aţi remarcat în show-urile “În Puii Mei” şi “iComedy”, iar dacă sunteţi spectatori de teatru l-aţi văzut şi pe scândura de la Comedie. La 28 de ani, Vlad joacă mereu cu o poftă nebună şi îi iese atât de bine încât te convinge din prima secundă. Mai ales de când a intrat în pielea lui Mutu, personajul care a dat drumul campaniei de promovare a emisiunii ”Discote-K”, pe care o veţi putea urmări din toamnă, la Kanal D.

– Făcând abstracţie de personajul pe care îl promovezi în acest moment pentru “Discote-k”, care este ţelul tău în viaţă?

Nu ştiu, am mai multe ţeluri, pe diferite planuri. Nu sunt genul de om care să-şi pună nişte target-uri. Deşi sunt destul de tânăr, viaţa mi-a demonstrat până cum că e foarte ciudată, din anumite puncte de vedere. Viaţa e atât de plină de neprevăzut încât  îţi oferă uneori surprize mai mari decât ţelurile pe care ne dorim noi să le atingem. Pe la 5 ani ani îmi doream să mă fac şofer pe tractor, iar 3 ani mai târziu poliţist. Pe la 15 ani, procuror militar, dar eu m-am făcut actor. Erau tot nişte ţeluri spre care tindeam, însă sunt foarte fericit că nu le-am atins pe acelea şi m-am făcut actor.

– Cum ai ajuns să intri în pielea lui Mutu? Şi cât de confortabil e?

Nu e prea confortabil costumul lui Mutu, pentru că are un turban care mă calcă pe nervi, dar în acelaşi timp mă simt ca peştele în apă în pielea personajului. 

Foto: Kanal D

– Cine a construit acest personaj? Şi care au fost cele mai tari reacţii pe care le-ai primit până acum?

Personajul Mutu este „invenţia” regizorului, iar eu împreună cu acesta l-am construit. Mutu este un om blând şi are o inocentă foarte simpatică. Am văzut asta, după câteva filmări. Este foarte simpatic şi prezent peste tot. Mereu are o treabă, nu stă deloc!

– Ce vei face la “Discote-K”, în  afară de prezidenţiabilul Mutu? Apropo, care este prenumele lui Mutu?

În afară de Mutu mai sunt multe  alte personaje pe care le veţi vedea, urmărind din toamnă „Discote-k”, la Kanal D. Mutu nu are prenume, este doar Mutu şi atât.

Foto: Facebook

– Cum ai ajuns să te faci actor?

Foarte des mi se adresează această întrebare, doar că sub altă formă. Dorinţa de a da la actorie am avut-o încă din liceu. Atunci am început ceva ce are legătură cu teatrul la nivel de liceu, cu profesoara mea de franceză, Isabela Coman. Când eram mic, mama, pe lângă meseria pe care o avea, făcea parte dintr-o trupă de actori amatori şi mergeam cu ea la repetiţii. Probabil, undeva acolo în subconştient s-a produs ceva şi atunci… Prin meseria pe care mi-am ales-o reuşesc să acopăr şi să cunosc alte zeci.

– În liceu, “vrăjeai” bine? Sau tocmai actoria te-a ajutat să te vindeci de timiditate?

Dificilă întrebare! Dacă spun acum că „vrăjeam”, poate primesc vreun telefon… Nu ştiu dacă „vrăjeam ” bine sau nu, dar eu cred că doar spuneam ceea ce simţeam. În niciun caz actoria nu m-a vindecat de timiditate, pentru că n-am fost niciodată timid.

– Mai ţii minte ce-ai făcut cu primii tăi bani câştigaţi că actor? Pe ce i-ai cheltuit?

Primii bani ca actor i-am făcut în anul I de facultate, când am jucat prima oară în teatru. Eram  la Teatrul din Focşani, iar cu primii bani, o sumă modică, o parte din ei i-am dat unui coleg de la care mă împrumutasem în zilele cât am stat în Focşani, la repetiţii.

Foto: Facebook

– De ce ai ales comedia? Nu cred că te-am văzut vreodată jucând altceva…

Nu am jucat numai comedie şi nu joc numai comedie. E adevărat, comedie joc într-un procent mare, dar de ales n-am ales-o eu, m-au ales alţii în comedie. Te simţi împlinit, când vezi că faci oamenii să râdă şi să uite de probleme.

– La un moment dat, jucai în 7 spectacole în acelaşi timp. Când mai aveai timp să şi respiri?

7 spectacole în acelaşi timp nu sunt multe deloc. Cred că este limita minimă pe care şi-o doreşte orice actor. Personal nu-mi prea plac vacanţele şi am şi senzaţia că noi, actorii, stăm mai mult în vacanţă decât muncim. Spre exemplu, vara îmi place foarte tare să muncesc.

– În afară de TV, în ce alte proiecte mai eşti implicat acum?

În afară de TV, există teatru, dublaje la desene animate sau filme, prezentări de evenimente.

– Revenind la comedie, când ai râs, cel mai recent, în hohote, până la epuizare?

Cel mai recent moment a fost în urmă cu puţin timp, când am fost un weekend la mare, împreună cu toţi colegii de la „Discote-K”, în campania de promovare a emisiunii care va începe din toamnă, la Kanal D. Am râs două zile încât am avut febră musculară. Toată echipa a muncit două zile de dimineaţă până noaptea, dar a fost teribil de fain! Este o experienţă pe care aş repeta-o cu siguranţă, oricând!

Foto: Facebook

– Crezi că pe o femeie o cucereşti mai repede dacă o faci să râdă?

Pe oricine cucereşti cu râsul. Bine, nu să râzi ca prostul. Şi pe bărbaţi îi cucereşte o femeie care îi face să râdă. Râsul ne ajută foarte mult şi cred că e unul dintre cele mai puternice „droguri”.

– Care este cea mai tare distracţie pentru tine?

Ooooo, sunt multe variante de a mă distra. Spre exemplu, bat la uşa vecinilor şi fug. (râde) Lăsând gluma la o parte, sunt pasionat de şofat. Am multe momente când seara, după spectacol sau filmări, mă urc în maşină şi plec departe dacă a doua zi nu am treabă. Mă mai relaxez jucând FIFA cu prietenii, chiar dacă nu sunt as. Vara, în concediile la mare, îmi place să fac scuba diving.

Cătălina Matei

 

Despre Vlad, pe scurt…

S-a născut pe 18 decembrie 1985, în judeţul Mehedinţi. A absolvit Facultatea de Arte, secţia actorie din cadrul Universităţii Hyperion, promoţia 2007.

A debutat pe scenă în 2004, la Teatrul Mr.Gh.Pastia din Focşani, în piesa „Femeia din manuscris”, de Lia Bugnar.