Weekend-ul la NexT: filme româneşti, muzică, Avant-garde, Kung Fu

De: Nicoleta Nicolae / 18.04.2015, 08:00
Weekend-ul la NexT: filme româneşti, muzică, Avant-garde, Kung Fu
După sălile pline şi proiecţiile sold-out din primele zile, un weekend plin de filme, petreceri şi o întâlnire cu regizoarea Claire Denis îi aşteaptă pe cinefili la Festivalul Internaţional de Film NexT.

Cei mici vor deschide ziua de sâmbătă, 18 aprilie, cu jocurile şi filmele de la NexT Kids, de la ora 10.30, la Cinema Elvire Popesco. După-amiază, continuă proiecţiile din cele două competiţii, la Cinema Studio, de la 17.00 (naţională) şi de la 20.00 (internaţională), iar filmele prietenilor NexT rulează în Festival Friends, cu intrare liberă.

Noaptea de sâmbătă e rezervată filmelor de coşmar de la Monsters Night, la ora 21.00, la Garajul Ciclop. DJ Rock, Sinboy şi Sick Carantino (Disco Sigaretta) vor mixa până spre dimineaţă, însoţiţi de video mapping-ul realizat de Tiptoe. Iubitorii de experimente se vor regăsi în Avant-garde Shorts, iar amatorii de filme de acţiune se vor distra la Kung Fu NexT.

Duminică, cinfilii au şansa să o întâlnească pe regizoarea Claire Denis, de la 12.30, la Cinema Elvire Popesco. Intrarea este liberă. Două secţiuni de neratat, cu filme multi-premiate, sunt NexT Beat, cu musicaluri inventive, şi Best of Brest, un program cu câteva dintre cele mai bune filme din cel de-al doilea festival de scurtmetraje ca amploare din Franţa.

Recomandări din program:

Sâmbătă, 18 aprilie

Festival Friends – 14.00, Cinema Studio

Filmele prietenilor NexT – colaboratori vechi şi noi şi foşti concurenţi vin în festival cu noile lor scurtmetraje. Intrarea este liberă.

Avant-garde Shorts – 18.00, Cinema Elvire Popesco

Cinefilii vor regăsi experiment pur – un  cinema care lucrează cu minţile spectatorilor direct prin mijloace plastice ca să îi uluiască, să îi intrige, să îi amuze şi să le ascută simţul vizual.

Kung Fu NexT – 20.00, Cinema Elvire Popesco

Scurtmetraje de acţiune care egalează sau pastişează ce e mai bun în cinema-ul asiatic pentru publicul larg. Cu o apariţie inedită din partea unui Bruce Lee proaspăt reînviat!

Duminică, 19 aprilie

Întâlnire cu Claire Denis – 12:30, Cinema Elvire Popesco

Regizoarea unor filme ca White Material, Beau Travail, Chocolat, premiată la Cannes, Veneţia, Berlin sau Locarno, se va întâlni cu cinefilii din Bucureşti. Intrarea este liberă.

Behind the Scenes – 16:00, Cinema Elvire Popesco

Scurtmetraje despre diverse meserii legate de cinema. Ca gen, variază de la comedie screwball la comedie absurdă şi la desktop documentary.

Best of Brest – 18:30, Cinema Elvire Popesco

Un program cu câteva dintre cele mai bune filme ale ultimei ediţii a Festival Européen du Film Court de Brest, cel de-al doilea festival de scurtmetraje ca amploare din Franţa.

NexT Beat – 20:30, Cinema Elvire Popesco

O selecţie de filme care te fac să ciuleşti urechile, de la un musical delicat în stilul lui Christophe Honoré şi unul în care ringul de dans e un sângeros câmp de luptă până la peşti care cântă cu vocea lui Caruso.

Programul poate fi consultat pe www.nextfilmfestival.ro, iar biletele au fost puse în vânzare pe eventbook.ro, la Cinema Studio, Elvire Popesco şi Librăriile Anthony Frost şi Kyra Kyralina.