Welcome to Sin City

De: Mioara Tronaru / 24.05.2014, 08:00
Welcome to Sin City
În 2005, Frank Miller, Robert Rodriguez şi Quentin Tarantino (în calitate de special guest director) aduceau pe marile ecrane fabulosul şi întunecatul Sin City, transpus după banda desenată semnată de Frank Miller.

Au trebuit să treacă nouă ani pentru ca Frank Miller şi Robert Rodriguez să se îndure să ne conducă din nou pe străzile întunecate din Sin City.

Foarte greu s-au mişcat lucrurile, deşi urmarea era anunţată cu surle şi trâmbiţe de Robert Rodriguez încă de la lansarea primului. Abia în august 2011, regizorul spunea într-un interviu că s-a finalizat scenariul şi că probabil până la sfârşitul anului vor începe şi filmările. “Sin City 2” ar fi trebuit să însemne şi reîntoarcerea actorilor din prima serie – Clive Owen (Dwight), Mickey Rourke (Marv) şi Jessica Alba (Nancy Callahan). Pentru că a fost atâta timp liber… a fost destulă vreme să circule tot felul de zvonuri. S-a vânturat o întreag serie de nume mari care să apară în cea de-a doua serie: Johnny Depp, Angelina Jolie, Salma Hayek, Rose McGowan, Rachel Weisz, Michelle Williams, Helena Bonham Carter, Scarlett Johansson, Anne Hathaway sau Jennifer Lawrence. Între timp, Robert Rodriguez s-a ocupat de cealaltă jucărie a lui – “Machete Kills” – şi totul a trenat din nou.

În fine, anul acesta, pe 29 august, avem “A Dame to Kill For”! “Sin City: A Dame to Kill For” îl urmăreşte pe Dwight, care încearcă să se răzbune pe femeia care l-a trădat, Ava Lord, şi pe Nancy, care se chinuie să-şi revină după moartea lui Hartigan. Dar distribuţia s-a schimbat destul de mult şi feţe noi au apărut pe afiş.

 

Nou-veniţii

Eva Green este Ava Lord

Joseph Gordon-Levitt este Johnny

Ray Liotta este Joey

Julia Garner este Marcy

Christopher Meloni este Mort

Înlocuitorii

Josh Brolin îl înlocuieşte pe Clive Owen în rolul Dwight

Dennis Haysbert îl înlocuieşte pe Michael Clarke Duncan în rolul Manute

Jamie Chung o înlocuieşte pe Devon Aoki în rolul Miho

În plus

În trailer-ul filmului îl putem recunoaşte pe Christopher Lloyd.

Filmările au avut loc în Troublemaker Studios, Austin, Texas şi New Orleans.

Efectele speciale au fost asigurate de Prime Focus World.

Ca de obicei, Frank Miller semnează şi scenariul filmului.

Primul ”Sin City” (2005) a avut un buget estimat la 40 de milioane de dolari şi a încasat din toată lumea 158.753.820 de dolari. A primit 21 de premii şi 30 de nominalizări.

Mioara Tronaru