Wilkinson – Electric Castle Promo Party

Redacția / 19.01.2015, 09:24
Wilkinson – Electric Castle Promo Party

Wilkinson este originar din suburbiile Londrei de sud-vest şi a avut primul contact adevărat cu muzica la vârsta de 9 ani, când părinţii lui i-au făcut cadou un set de tobe. Mark ‘Wilkinson’ s-a alăturat câtorva trupe şi a ”reuşit” să cânte doar în locaţii apropiate de casa sa, cel mai departe ajungând la un azil de bătrâni. Acest lucru s-a sfârşit la vârsta de 14 ani, când Wilkinson a făcut cunoştinţă cu sunetele dance printre altele.

La finalul facultăţii, Wilkinson reuşeşte să îşi transforme camera în studio. La scurt timp, trimite primele sale creaţii muzicale la Hospital Records prin intermediul lui Cyantific şi lansează prima sa compilaţie, sub numele ”Sick Music 2”.

În următoarele luni, Wilkinson primeşte o invitaţie ”la o discuţie” din partea lui Andy C. După o colaborare fructuoasă, în octombrie 2010 Andy C lansează albumul Nightlife 5, pe care Wilkinson apare prezent cu 3 melodii: Moonwalker’/‘Samurai’, ‘Refuge’, ‘Get Into It’.

În 2012, Mark primeşte premiul ‘Best Breakthrough Producer’ la National D&B Awards 2012 şi remixează piese ale celor de la Chase & Status, precum şi Example, Nero, Professor Green, Wiley şi Jakwob. În acelaşi an, Wilkinson lansează hitul ‘Need To Know’ feat. Iman, melodie care reuşeşte să domine topul Radio1 patru săptămâni la rând.

După încă două lansări de excepţie (‘Take You Higher’, ‘Heartbeat’ feat. P Money & Arlissa) Wilkinson lansează albumul său de debut ‘Lazers Not Included’ în octombrie 2013, la Ram Racords, după ce artistul dă publicităţii deja legendara sa piesă ‘Afterglow’.

Momentan, artistul se află în turnee mondiale, urmând ca în ianuarie, Afterglow să se audă şi la Bucuresti, la un nou eveniment de promovare a festivalului Electric Castle!

Wilkinson vine în Club Colectiv (www.colectiv.ro), în data de 23 ianuarie, de la ora 22.00, iar preţul unui bilet este de 32,40 lei (acces general, pe eventim.ro).