Woody Allen va avea muzeu

De: Nicoleta Nicolae / 18.04.2015, 10:00
Woody Allen va avea muzeu
Autorităţile spaniole intenţionează să construiască un muzeu permanent dedicat cineastului american Woody Allen în Barcelona, oraşul în care acesta a turnat pelicula "Vicky Cristina Barcelona", informerază contactmusic.com.

Woody Allen a ales Barcelona ca loc de desfăşurare a acţiunii din acel film al său, care i-a adus actriţei Penelope Cruz premiul Oscar în 2008, iar autorităţile din acest oraş intenţionează să creeze un spaţiu expoziţional permanent care să fie dedicat vieţii şi carierei cineastului newyorkez.

Intitulat pentru moment „Woody Allen Project”, noul muzeu ar putea fi amenajat în La Llotja, o clădire din secolul al XVII-lea. Proiectul este susţinut de omul de afaceri spaniol Jaume Roures, care a produs trei dintre filmele lui Woody Allen, inclusiv „Vicky Cristina Barcelona”.

Consilierii de la Primăria din Barcelona încă nu au aprobat proiectul, dar, dacă o vor face, muzeul ar putea fi inaugurat peste doi ani, afirmă cotidianul spaniol de limbă engleză The Local.

O statuie din bronz în mărime naturală a lui Woody Allen a fost deja dezvelită în Oviedo, un oraş spaniol în care cineastul american a turnat o parte din filmul „Vicky Cristina Barcelona”.

Sursa: MEDIAFAX