Xonia găteşte „mâncare chinezoaică”, la „Cireaşa de pe tort”

Apropo.ro / 30.10.2014, 09:47
Xonia găteşte „mâncare chinezoaică”, la „Cireaşa de pe tort”
Cântăreaţa lansează o nouă săptămână la „Cireaşa de pe tort”, de bucatele preparate de ea urmând să se bucure în această seară Nicoleta Luciu, Liviu Vârciu şi Gabriel Coveşeanu (Cove).

Săptămâna aceasta, vedetele trebuie să gătească „din bucătăria altor popoare”, alături de un chef străin, iar Xonia a ales să prepare mâncare „chinezoaică”. Cum limba română îi pune încă ceva dificultăţi, iar bucătarul chinez nu vorbea nici el cursiv româneşte, cei doi s-au înţeles de minune în bucătărie, „limba gimnastică fiind universală”, vorba lui Cove.

Născută şi crescută în Australia, Xonia a venit în România de cinci ani şi pe lângă limba română, cântăreaţa învaţă şi câteva cuvinte în chineză, la Cireaşa de pe Tort.

Xonia îşi întâmpină invitaţii cu un salut în chineză şi un ceai „kung-fu”, despre care Nicoleta Luciu spune că „miroase a tinereţe”, iar Cove are mare încredere în ea şi în originile ei moldoveneşti: „Dacă ai cel mai mic filon de moldoveancă, n-ai cum să nu le ai cu gătitul”.

Foto: Prima TV

La aperitiv, Xonia a pregătit „păcăţelele” de primăvară, chifteluţe cu susan şi colţunaşi, iar Liviu Vârciu nu ratează ocazia de a lua peste picior denumirile improvizate de cântăreaţă. Cina continuă cu pui pe plită încinsă şi porc cu sos dulce-acrişor, iar la desert, Xonia a pregătit pentru invitaţi dulcele ei preferat din bucătăria chinezească: îngheţată prăjită.

Pe lângă deliciile asiatice, Xonia le-a făcut invitaţilor şi o surpriză muzicală, şi a cântat, în compania lui Anthony Icuagu, cea mai nouă variantă a piesei sale, „I Want Cha”, versiune proprie, cea iniţială fiind interpretată alături de J. Balvin.

Foto: Prima TV

Aflaţi ce note a primit Xonia de la invitaţii săi şi cum a comentat maestrul Horia Vîrlan prestaţia câtăreţei, joi, 30 octombrie, la „Cireaşa de pe tort”, de la 19.30, doar la Prima TV.