Ziua Mondială a Ştrumfilor

Apropo.ro / 21.06.2013, 09:00
Ziua Mondială a Ştrumfilor
Mâine, 22 iunie, cu ocazia zilei de naştere a lui Peyo, creatorul ştrumpfilor (născut la 25 iunie, 1928), Columbia Pictures şi Sony Pictures Animation vor coordona din nou evenimente în mai multe colţuri ale lumii, legate de Ziua Internaţională a Ştrumpfilor, ce vor întâmpina lansarea filmului The Smurfs 2, filmul va fi lansat în România în data de 23 august, a anunţat astăzi Marc Weinstock, preşedintele responsabil cu marketingul internaţional de la Sony Pictures.

Aceasta va fi cea de-a doua sărbătorire a Zilei internaţionale a ştrumpfilor, ce tinde să devină o adevărată tradiţie.  În 2011, evenimentele internaţionale organizate cu această ocazie au inclus vopsirea în albastru a faimoaselor orăşele albe ale Andaluziei şi stabilirea unui nou record în ceea ce priveşte cea mai mare adunare de oameni îmbrăcaţi în ştrumpfi într-un răstimp de 24 de ore (în mai multe locaţii simultan).

Anul acesta, studiourile cinematografice au iniţiat un întreg program de evenimente, la fel de impresionante ca în cadrul primei ediţii, puse în evidenţă de o iniţiativă a ambasadorilor ştumpfilor, în care un număr de peste 40 de ambasadori din 28 de ţări îi vor reprezenta  pe fanii ştrumpfilor din toată lumea, deschizând evenimentele ce sărbătoresc creaţia lui Peyo.  Ambasadorii – celebrităţi, jurnalişti renumiţi, sau campioni – se vor îmbrăca în straie de ştumpfi şi-şi vor începe ziua la Bruxelles, unde fiica lui Peyo, Veronique Culliford, îi va înălţa în rang de reprezentanţi ai ştrumpfilor din ţările lor.  Simpatica (chiar dacă neoficială) ceremonie va avea loc sub privirile unei statui bruxelleze importante:  statuia unui ştrumpf, care a fost dezvelită anul trecut. De curând însărcinaţi cu misiuni diplomatice, ambasadorii se vor îmbarca în trenul Thalys şi se vor repezi la Paris, locaţia unde se vor desfăşura aventurile din The Smurfs 2.  Vor urma câteva surprize si turul de vizitare a capitalei franceze, în timpul căruia ambasadorilor li se va încredinţa o importantă misiune diplomatică, aceea de a lăsa în urma lor o dâră de zâmbete albastre fericite şi de a vesti lansarea noului film.

Festivaluri şi sărbători vor fi dedicate ştrumpfilor şi în alte locaţii îndepărtate cum ar fi  Planetariul din Buenos Aires, Parcul tematic Imagica din Mumbai, sau legendarul Sugarloaf Mountain din Rio de Janeiro.  Bidinelele albastre vor lumina unele cartiere ale Cova da Moura din Portugalia şi vor zugrăvi centrele de orfani din Africa de sud.  În Australia, Surfers Paradise va deveni pentru o zi paradisul ştrumpfilor şi va avea o siglă potrivită pentru acest eveniment.  Faimosul parc Gorky din Moscota şi Ha’Penny Bridge  din Dublin vor fi ornate cu flori în nuanţa de albastru a ştrumpfilor.  Ştrumpfii vor vizita spitale de copii şi centre de presă, vor invada bătrâna piaţă centrală a Varşoviei, se vor angaja în competiţii de sculptură pe nisip, vor participa la maraton şi vor cânta alături de trupa Right Said Fred, la Londra.  Iar la Los Angeles, familiile de americani se vor bucura de apariţii surpriză ale ştrumpfilor, vor juca jocul video Ubisoft, vor putea mânca îngheţata lui Menchie, Ştrumpfcăpşuna, şi vor participa la alte activităţi hazlii. Seara, ei vor putea urmări primul film cu ştrumpfi, care va fi proiectat pe un ecran uriaş în aer liber. 

Filmul este regizat de Raja Gosnell şi produs de Jordan Kerner.  Scenariul  este semnat de J. David Stem & David N. Weiss şi Jay Scherick & David Ronn şi Karey Kirkpatrick, după o povestire de J. David Stem & David N. Weiss & Jay Scherick & David Ronn,  bazată pe personajele şi creaţiile lui Peyo.