1 din 10 cupluri recunosc că au pierdut „scânteia” din relație

De: Mihaela Enache / 12.02.2014, 15:15
1 din 10 cupluri recunosc că au pierdut „scânteia
Un nou sondaj de opinie a arătat că trei sferturi dintre cupluri au pierdut scânteia din relația lor, în timp ce 1 cuplu din 10 au declarat că scânteia a început să se estompeze din primul lor an împreună.

Sondajul, care a fost comandat de către SodaStream Marea Britanie, au descoperit că aproximativ 16% dintre cupluri cred că fluturii din stomac s-au liniștit în câteva luni de când s-au mutat împreună.

Potrivit studiului, bula se sparge în jurul perioadei de trei ani și jumătate într-un cuplu mediu și cuplurile care caută să remedieze aspectul ăsta preferă surprizele mici, weekend-urile romantice departe și „întâlniri” regulate pentru a reaprinde povestea lor de dragoste.

S-a constatat că mai mult de jumătate au recunoscut că ar fi mai fericiți în relația lor dacă ei sau partenerii ar face mai mult efort să fie romantici și că excursiile mereu ajută în a avea din nou emoțiile dragoste, în timp ce 26% ar dori doar să trimită sau să primească mesaje frumoase.

De asemenea, studiul a constatat că 57% dintre cei intervievați au recunoscut ca se iau unul pe altul ca un dat, iar 64% au spus că este greu să menții o relație proaspătă odată ce trebuie să te confrunți cu viața de zi cu zi.