1 IUNIE: Celebrităţi care s-au remarcat la vârste fragede – VIDEO

De: Cătălina Matei / 01.06.2016, 10:47
1 IUNIE: Celebrităţi care s-au remarcat la vârste fragede - VIDEO
Ziua Internaţională a Copilului a fost proclamată prima oară de către Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor în 1925, iar apoi în 1954, 20 noiembrie a fost declarată Ziua Universală a Copilului.

Tot în acest an UNICEF a emis o recomandare care prevedea ca fiecare stat să sărbătorească „Ziua Copilului” (Universal Children’s Day). Ziua Copilului are loc la date diferite în întreaga lume. Ziua de 1 iunie datează din anul 1950 şi a fost stabilită de către Federaţia Internaţională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova (22 noiembrie 1949).

Cu această ocazie prezentăm câţiva  copii-vedete:

– Actorul Macaulay Culkin (26 august 1980), a devenit cunoscut datorită personajului simpaticului puşti Kevin McCallister din Singur Acasă şi Singur Acasă 2: Pierdut în New York, devenind unul dintre cei mai de succes tineri actori după Shirley Temple.Macaulay Culkin opens the 17th Annual People’s Choice Awards 
 


– Shirley Temple a fost o actriţă americană (1928-2014), considerată mai demult un copil-minune, care a avut un succes deosebit în filmele jucate în perioada copilăriei. Era considerată actriţa din istoria cinematografiei care a jucat cel mai bine rolurile de copil. Shirley Temple – When I Grow Up 

 

– Alexandra Nechita (27 august 1985) este o pictoriţă şi muralistă cubistă română şi americană, cunoscută drept „micuţa Picasso”, descoperită la 11 ani. Tablourile sale se găseau în sute de muzee din lume, de la colectia de artă a Vaticanului, până la colecţii particulare deţinute de celebrităţi precum Oprah Winfrey, Calvin Klein, Whoopi Goldberg sau David Letterman. Cea mai scumpă pictură a Alexandrei Nechita a fost vândută cu 400.000 de dolari.

Follow-Up: The Oprah Show Guest They Called a „Pint-Sized Picasso” | Where Are They Now | OWN