1 milion de dolari pentru hackerii care sparg Google Chrome

Apropo.ro / 29.02.2012, 15:05
1 milion de dolari pentru hackerii care sparg Google Chrome
Săptămâna viitoare, în cadrul concursului Pwn2Own, hackerii vor avea ocazia să câștige premii cumulate de 1 milion de dolari, dacă vor reuși să găsească găuri de securitate în browser-ul Google Chrome.

Săptămâna viitoare, va avea loc concursul Pwn2Own, ediția 2012, unde hackerii își vor demonstra abilitățile și vor încerca să spargă diverse software-uri, în principal browsere web, pentru a câștiga premiul de 15.000 de dolari.

Anul acesta, Google a mărit miza, dorind să dovedească siguranța ridicată a browser-ului propriu (având în vedere că anul trecut niciun hacker nu l-a putut sparge), oferind premii totale de 1 milion de dolari.

Premiile Google vor fi de 60.000 de dolari, pentru o nișă de securitate strict a browser-ului sau de 20.000 de dolari pentru probleme descoperite la alte aplicații (precum Windows sau Flash), care afectează în mod direct Google Chrome.

Rămâne de văzut dacă anul acesta hackerii se vor concentra mai mult pe Chrome sau își vor folosi tot arsenalul pe browser-ele mai puțin securizate precum Internet Explorer sau Safari.