10 actori care fac bani și din joburi normale

Apropo.ro / 13.02.2014, 11:30
Cu toate că au o carieră actoricească de succes, exista artiști se ocupă și de câteva job-uri secundare.

Pentru unii job-ul secundar ia naștere din dragoste, din pasiune, pentru alții acesta reprezintă o investiție profitabilă.

10. Lucy Liu- Artist plastic

În momentul de față actrița dă viață personajului Joan Watson, din seria Sherlock Holmes, dar puțină lume știe cu ce se ocupă Lucy în timpul liber.

De-a lungul anilor ’90, picturi și fotografii aparținând unei talentate tinere artiste, Yu Ling, au fost expuse în galerii din America și Europa. În anul 2009, secretul iese la iveală, Yu Ling este Lucy Liu. Aceasta a explicat că a folosit numele de Zu Ling, numele ei chinezesc, pentru că își dorea ca lumea să se concentreze pe arta ei și nu pe statutul ei de vedetă. Artista și-a expus cea mai recentă lucrare, „Seventy-Two”, sub numele ei adevărat.

Lucy Liu a folosit de multe ori banii obținuți din lucrarile ei în scopuri caritabile. O lucrare expusă de ea în anul 2006 a strâns 267.000 de dolari pentru UNICEF, fundație a cărei ambasadoare este.

9. Idris Elba – DJ

Idris Elba, cunoscut din serialul TV „Luther” sau ca figură emblematică în „Mandela: Long Walk to Freedom” este un actor în plină accesiune. Cu toate astea, Idris nu se mulțumește doar cu actoria și înregistrează succes și pe plan muzical. Sub numele de „Driis”, Elba cantă și joacă rolul de DJ de câțiva ani.

Acesta nu are un stil particular, ci mai degrabă îi place să experimenteze cu stiluri diferite. Pe ultimul său album, lansat în 2010 „High Class Problems”, pot fi regăsite mai multe stiluri de la reggae până la blues.

8. Viggo Mortensen – Fotograf

Viggo Mortensen este cunoscut pentru rolul său ca Aragon, fiul lui Arathorn și rege al Gondor în filmul „The Lord of the Rings”. Viggo Mortensen și-a câștigat, de asemenea, aprecierea și datorită rolurilor sale pline de încărcătură emoțională, din „Eastern Promises” și „A History of Violence”.

Pe lângă realizările actoricești, acesta este și un fotograf talentat. Munca lui Mortensen în domeniul fotografic a atras atenția o dată cu lansarea dvd-ului „Lord of the Rings”, dvd ce a fost însoțit de o serie de poze realizate de artist pe durata celor 15 luni în care s-a lucrat la film. În anul 2002, Mortensen împreună cu fratele lui au pus bazele Perceval Press, o companie de publicitate care se concentrează pe cărțile dedicate fotografiei. Cărțile publicate de Mortensen s-au vândut în număr record.

Citește mai multe pe Showbiz.ro!