10 adevăruri pe care revistele de femei nu ți le vor spune niciodată

De: Marian Andrei / 07.10.2014, 09:00
Nu cred că există doamnă sau domnișoară care să nu fi citit măcar o dată un sfat, o reteță culinară, o cură de slăbire într-o revistă pentru femei. Numai că... Multe dintre articole prezintă punctul de vedere al autorului, care nu este neapărat și cel corect, ca să nu mai spunem că există posibilitatea ca el să fi fost influențat radical de vreo sponsorizare.

Iată deci câteva adevăruri de bun simț pe care, băgăm mâna în foc, nu le veți citi niciodată în revistele destinate reprezentantelor sexului frumos.

1. Nu contează cine a creat o ținută sau cât costă, dacă nu te avantajează, nu o purta (cumpăra).

2. Nicio persoană cu o carieră decentă nu are nici timpul, nici posibilitatea financiară pentru a face în mod regulat tratamente de înfrumusețare (manichiură, pedichiură, tratamente faciale, etc.), cu excepția celor a căror meserie este să arate bine.

3. Există doar trei poziții sexuale viabile, și le știți foarte bine! Restul sunt mofturi, fantezii, experimente sau pentru yoghini!

4. Multe celebrități sunt nepoliticoase, ciudate sau plictisitoare, dar aceste „calități” nu vor fi amintite niciodată.

5. Bărbații nu au prejudecăți vis-a-vis de femei. Fiecare persoană are propria abordare a vieții și propriile păreri despre ceilalți.

6. Locul unde îți vei întâlni jumătatea nu este în niciun caz un curs seral sau o activitate programată seara târziu. Cele care speră să se cupleze cu un bărbat la cor sau cursurile de salsa trebuie să știe că bărbații singuri și disponibili se găsesc într-un loc numit… bar (sau la o petrecere)!

7. Gesturile de binefacere te fac să te simți mulțumită de tine, mai mult decât sesiuni prelungite de shopping sau machiaj.

8. Revistele te îndeamnă și îți dau chiar sfaturi cum să devii inginer, militar sau chiar versiunea în fustă a lui Bill Gates, însă articolele despre cum să-ți împlinești visul de a fi creator de genți (sau orice altă meserie banală) sunt aproape inexistente.

9. Renunță sau folosește cât mai puțin machiaj. Un zâmbet înfrumusețează, de obicei, fața mai mult decât machiajul.

10. Să nu-ți fie rușine cu dimensiunile tale. Statisticile arată, de exemplu, că media dimensiunii femeilor în Marea Britanie este mărimea 16 (size 16, aproximativ 100-80-110), departe de idealul intrat deja în folclor 90-60-90. Dacă ne luăm după revistele de fashion, ar însemna că trei sferturi dintre britanice ar fi trebuit să fie singure și disperate, ceea ce, evident, nu este cazul.