10 alimente care ajută la detoxifierea organismului

Apropo.ro / 02.03.2015, 16:00
Țelina, varza sau morcovii sunt doar câteva din alimentele care ajută la eliminarea toxinelor din organism.

1. Mărul

marul

Multe studii arată că mărul este unul dintre cele mai puternice fructe detoxifiante, dar care ține și virusurile la distanță. Nu degeaba ți se recomandă un măr pe zi. Mărul coține pectine, niște fibre solubile ce ajută corpul să scape de metalele grele din alimente. De asemenea, mărul ellimină și bacteriile instestinale, bacteria ce favorizează apariția cistitei, dar acest fruct și previne problemele la ficat și de piele.

2. Sfecla roșie

sfecla rosie

Precum mărul, și sfecla roșie conține pectine ce protejează ficatul. Specialiștii recomandă pacienților consumul de sfeclă roșie pentru ca organismul să absoarbă mai bine fibrele.

3. Țelina

telina

Consumul de țelină reduce concentrația de acid uric din organism, ceea ce este de ajutor în cazul pacienților ce au gută. Țelina stimulează și glandele tiroidă și pituitară sau hipofiză și este și un bun diuretic. Această legumă este bogată în flavonoide și vitamina C, este un antioxidant, îmbunătățește rezistența organismului și reduce riscul de a răci.

4. Ceapa

ceapa

Ceapa este una dintre acele legume care au rol de vindecare și de detoxifiere. Îmbunătățește funcția digestivă și protejează ficatul. Amestecul de ceapă cu morcovi ajută la eliberarea toxinelor acumulate.

5. Varza

varza

Varza este folosită și ca medicament pentru ulcer, pentru că are proprietăți antiinflamatorii. Acidul lactic curăță colonul, iar sulforafanul luptă împotriva toxinelor.

6. Usturoiul

usturoi

Conține alicină ce ajută la eliminarea toxinelor și ajută la reproducerea celulelor albe din organism. De asemenea, ajută la eliminarea nicotinei, curăță sistemul respirator și sângele. Usturoiul ajută și la îmbunătățirea sistemului imunitar, este bun dezifectant, expectorant și împiedică formarea trombozelor.

7. Anghinarea

anghinarea

Păstrează un ficat sănătos și stimulează secreția bilei. Anghinarea conține antioxidanți și fibre, ajută la sistemul digestiv, este diuretică și elimină toxinele.

8. Lămâia

lamaie

Este bogată în vitamina C, ajută la curățarea sistemului digestiv, purifică sângele, elimină toxinele. Lămâia este bună și în cazul celor care se confruntă cu acnee sau alte probleme de piele – elimină toate toxinele care le cauzează. Previne și formarea pietrelor la rinichi.

9. Ghimbirul

ghimbir

Bun în procesul de digestie, previne gripa și tusea. Consumul regulat de ghimbir va avea un efect pozitiv asupra organismului tău pentru că elimină toxinele si minimalizează efectul negativ pe care îl au alte alimente.

10. Morcovii

morcovi

Aceste legume portocalii ajută la eliminarea impurităților din organism, și tratează diverse afecțiuni respiratorii. Morcovul reduce disfuncțiile endocrine și reglează ciclul menstrual.