10 alimente care te ajută să scapi de calorii

Apropo.ro / 22.11.2014, 16:00
Problema consumului de calorii a devenit una care dă bătăi de cap, în egală măsură, atât femeilor, cât și bărbaților, tot mai mulți oameni ajungând să trăiască zilnic în funcție de raportul dintre caloriile consumate și cele eliminate.

Există multe alimente pe care să le consumi și să te ajute să scapi în greutate, dar doar câteva dintre acestea îmbină, practic, utilul cu plăcutul și îți sunt favorabile inclusiv din punctul de vedere al gustului plăcut.

1. Grapefruit

Oferă o viteză în plus metabolismului și te ajută să arzi o mulțime de calorii. Îți taie rapid pofta de mâncare și te ajută să te simți „plin” pe o perioadă mai lungă de timp. Un grapefruit este bogat în fibre și te ajută să-ți stabilizezi nivelul de glucoză din sânge. Adaugă grapefruit la gustări, la salatele de fructe sau bea direct suc de grapefruit.

2. Țelină

Secretul țelinei este simplu. Conține puține calorii și te ajută să arzi multe calorii. Țelina conține, în mare parte, apă și e bună ca parte dintr-o dietă echilibrată. Nu e ok să consumi numai țelină pentru că nu-ți asigură mineralele și nutrienții necesari. Cel mai bine e să combini țelina cu alte alimente.

3. Grâne integrale

Studiile arată că grânele integrale sunt mai sănătoase decât cele rafinate. Scad riscul de a te alege cu o boală cronică. Pot reprezenta o parte importantă dintr-o dietă în condițiile în care sunt digerate mai greu și îți dispare pentru o mai lungă perioadă de timp senzația de foame. Grânele integrale sunt bogate în vitamine, minerale și carbohidrați și slabe în grăsimi.

4. Ceai verde

Dacă încă n-ai descoperit avantajele ceaiului verde în ceea ce privește metabolismul, atunci e momentul să te interesezi mai mult. Această băutură exotică, de origine asiatică, a devenit ceva uzual în viața noastră dar nu trebuie să uităm proprietățile sănătoase ale ceaiului verde. Bogat în oxidanți, ceaiul verde îți asigură posibilitatea să pierzi rapid în greutate, ceea ce e fantastic. Savurează o ceașcă de ceai verde și fă o mare favoare corpului tău.

5. Omega-3

S-a demonstrat științific că acizii grași Omega-3 te ajută să-ți reglezi metabolismul. Omega-3 acționează asupra hormonului care se ocupă cu topirea grăsimilor într-un ritm rapid. Omega-3 poate fi procurat din carnea de pește (herring, somon, ton) sau din suplimentele de Omega-3.

6. Cafea

Nimeni nu-și imaginează cum ar putea arăta viața în momentul în care te trezești de dimineață și nu ai posibilitatea să bei o cană de cafea delicioasă. Plăcerea constă în cofeina care ne ajută să fim alerți și plini de viață. Cafeina face ca inima să se pună serios în funcțiune, sângele se oxigenează și caloriile sunt arse. Din păcate efectul este stricat de zahărul și laptele pe care obișnuiești să le pui în cafea. Ar trebui să încerci să le înlocuiești cu scorțișoara.

7. Avocado

Are o acțiune cu efect triplu când vine vorba de topit calorii. Conține grăsime care dă un plus de viteză metabolismului și protejează celulele care produc energie. Avocado are numeroase efecte benefice. Reduce colesterolul, vindecă rănile, reduce riscul de atac de cord și atac cerebral și face bine la ochi și păr. La micul dejun poți să încerci jumătate de avocado cu roșii sau adaugă felii de avocado la o salată de spanac.

8. Mâncăruri picante

Mâncărurile picante ajută la topirea rapidă a caloriilor. Condimentele picante nu au multe calorii și pot fi un plus la masă. Cele mai indicate sunt ardeiul iute și sosurile picante.

9. Semințe de chimen

Sunt bogate în proteine, fibre și Omega-3. Încurajează metabolismul, suprimă apetitul și pune la treabă glucagonul, hormonul care ajută la topirea caloriilor. Înmoaie niște semințe timp de 15 minute și se vor umfla de 10 ori mai mult decât dimensiunea lor actuală. Te vor ajuta să nu mănânci mai mult decât ai nevoie. Poți să le adaugi la gustări, salate sau iaurt.

10. Nucile braziliene

Reprezintă cel mai delicios produs alimentar care să te ajute să topești caloriile. Îți asigură un plus de viteză la nivel de metabolism transformând hormonul tiroidian de bază în forma sa activă. Poți să consumi nuci braziliene savurând un pahar de lapte de cocos sau pune niște nuci pe o papaya, un mango sau o salată de fructe.