10 alimente pe care nu ar trebui să le păstrezi în frigider

De: Carmen Ulian / 02.01.2015, 15:30
10 alimente pe care nu ar trebui să le păstrezi în frigider
Printre produsele pe care le păstrezi în frigider sunt câteva care nu-și au locul acolo. Să aflăm care sunt acestea.

Unul dintre produsele care au stârnit controverse în privința păstrării sale la frigider este untul. S-a discutat îndelung dacă acesta ar trebui sau nu păstrat la rece, în frigider. Unii susțin că ar trebui să îl bagi la rece circa 10 – 15 minute înainte să îl consumi, iar alți bucătari îl păstrează afară și o săptămână înainte de a-l folosi. Pentru că untul este făcut din lapte pasteurizat, șansele de contaminare sunt reduse. Totuși, și așa există un risc. Untul sărat, de exemplu, ține la distanță bacteriile pentru că are sare. Cel nesărat, cremos sau light are șanse ridicate de contaminare.

Pe lângă unt, iată 10 alimente care ar trebui ținute departe de frigider:

1. Roșiile

Ținute la frigider, roșiile își pierd savoarea. Textura lor se poate deteriora. Roșiile pot fi păstrate la loc uscat și răcoros.

2. Busuiocul

Păstrat la frigider, busuiocul se va veșteji repede și va absorbi celelalte mirosuri din jur. Cel mai bine poate fi ținut într-un recipient cu apă proaspătă, precum florile.

3. Cartofii

Păstrarea cartofilor la frigider nu face altceva decât să ajute la transformarea amidonului în zahăr, într-un timp mai scurt. Ei se pot păstra în pungi de hârtie, la loc răcoros, ferit de lumină. Hârtia va întârzia încolțirea cartofilor și va permite aerisirea lor.

4. Ceapa

Ca și în cazul roșiilor, și ceapa își va pierde textura sănătoasă și se va înmuia. ceapa se păstrează la loc răcoros și uscat. Tipurile de ceapă cu un conținut ridicat de apă pot sta la figider. În plus, nu păstra ceapa și cartofii la un loc, pentru că se vor strica repede. În mediul rural, ceapa se mai păstrează pe funie.

5. Avocado

Dacă vrei ca avocado să se mai coacă, atunci nu-l băga la rece. Dacă este deja copt și nu-l folosești imediat îl poți pune în frigider.

6. Usturoiul

Căpățâna de usturoi va începe să încolțească dacă este păstrată la frigider, sau se va usca. Cel mai bine se ține în funie sau în săculeți de hărtie sau rafie.

7. Pâinea

Ținută la frigider, pâinea se va usca mai repede. Dacă este feliată și urmează să o consumi o poți pune la rece

8. Uleiul de măsline

Nici acesta nu se ține la frigider, ci într-un loc răcoros și uscat. La frigider își va schimba consistența.

9. Cafeaua

Deși știați că la frigider cafeaua se păstrează mai bine, se pare că nu este deloc așa. Ținută la rece, cafeaua își pierde din aromă și împrumută din mirosurile din jur dacă nu este închisă ermetic. Se păstrează la loc întunecat și răcoros.

10. Mierea

Dacă este păstrată la frigider mierea se cristalizează. Nu este niciun fel de problemă dacă lași borcanul cu miere în dulap, la îndemână.