10 alternative pentru cei care nu își permit un Bugatti Veyron

Apropo.ro / 26.05.2014, 12:30
Din 2005, de când a fost lansat, Bugatti Veyron a spart topurile în materie de preț și performanțe, însă există și alte mașini aproape la fel de bune.

Bugatti Veyron, modelul de bază, a ajuns să coste 1,7 milioane de dolari, iar Veyron Super Sport este cotat, în medie, la 1,1 milioane de dolari, astfel că multe vedete, actori, sportivi sau afaceriști, fac totul pentru a-și asigura un asemenea model. Însă mai jos vedem o listă cu mașini cu performanțe asemănătoare unui Bugatti Veyron.

10. Ascari A10 – 1,3 milioane de dolari

Ascari A10

Deși este produs încă din 2006 și are performanțe uluitoare, modelul britanic Ascari A10 nu se bucură de renumele celebrelor Ferrari și Lamborghini. Cu toate acestea, Ascari A10 rămâne o mașină de mare viteză care are un motor BMW de cinci litri, 625 de cai putere și poate să atingă o viteză maximă de aproximativ 350 de kilometri pe oră. Ascari A10 atinge 100 de kilometri pe oră în mai puțin de trei secunde și ia virajele foarte bine, cum s-a remarcat în celebra emisiune Top Gear. Bolidul costă 1,3 milioane de dolari mai ales pentru că este produs de Ascari Cars, o firmă mică din Banbury (Marea Britanie).

9. Caterham Seven620R – 49.995 dolari

Caterham Seven620R

Modelul Seven620R arată cam toate mașinile lansate de-a lungul timpului de Caterham, respectiv seamănă cu o jucărie pe care și-o permit unii gata să se creadă la curse. De altfel, deși este legal să mergi cu o asemenea mașină pe șosele, cei care își iau un Caterham Seven620R o fac pentru a se da cu ea pe un circuit specializat. La prima vedere pare o jucărie scumpă, dar Caterham Seven620R atinge 100 de kilometri pe oră în 2,8 secunde și poate atinge o viteză maximă de aproape 250 de kilometri pe oră. Caterham Seven620R are un motor Ford de doi litri tunat în așa fel încât să producă 310 cai putere, foarte mult pentru o mașină care cântărește cam cât un cărucior pentru cumpărături.

8. Lamborghini Huracan – 300.000 de dolari

Lamborghini Huracan

Urmașul celebrului Gallardo, Lamborghini Huracan urmează să fie pus în vânzare anul acesta. Modelul este dotat cu un motor de 5,2 litri și o cutie specială de viteze în șapte trepte. Huracan are peste 600 de cai putere, ajunge la 100 de kilometri pe oră în 3,2 secunde și la 200 de kilometri pe oră în mai puțin de 10 secunde. Ceva mai încet decât Bugatti Veyron, Lamborghini Huracan are avantajul că este mult mai ieftin.

7. Noble M600 – 450.000 de dolari

Noble M600

La mai puțin de jumătate de milion de dolari, modelul Noble M600 este ieftin pentru un supercar, deși are toate dotările necesare pentru a-i impresiona pe cei care-și doresc ceva mai mult de la o mașină. Modelul este echipat cu un motor de 650 de cai puteri și poate atinge 360 de kilometri pe oră. Totuși, dacă șoferul nu vrea să calce pedala accelerației până la fund poate seta mașina în așa fel încât să folosească doar 450 sau 550 din cei 650 de cai putere. Noble M600 are o cutie de viteză clasică, cuvântul de ordine în privința acestei mașini fiind „simplicitatea”. Cu toate acestea, atinge 100 de kilometri pe oră în 3,2 secunde și ajunge la 300 de kilometri pe oră mai repede decât un Bugatti Veyron, deși este un model mult mai ieftin.

6. Pagani Zonda F Roadster – 850.000 de dolari

Pagani Zonda Roadster F

Zonda Roadster F este echipat special cu un motor care să-l facă pe șofer să se simtă excepțional. Iar designul este unul pe măsură. Motorul Mercedes de 7,3 litri produce 650 de cai putere și o putere asemănătoare cu motorul de la Bugatti Veyron. Apreciat pentru aspect, în condițiile în care seamănă cu un Batmobil, Pagani Zonda Roadster F este scump mai ales pentru că a fost produs în serie limitată și întoarce capetele pe stradă.

5. Ferrari 599 SA Aperta Novitec Rosso – 400.000 de dolari

Ferrari 599 SA Aperta Novitec Rosso

Acest model de Ferrari este unul exclusivist în condițiile în care au fost scoase pe piață doar 80 de exemplare. Are un motor de șase litri ce produce 670 de cai putere. Atinge o viteză maximă de 340 de kilometri pe oră și ajunge la 100 de kilometri pe oră în 3,1 secunde. În plus, modelul beneficiază de renumele Ferrari în condițiile în care acest nume apare imediat în mintea cuiva când vine vorba de mașini fiabile și ultra-rapide. Singura problemă este că, din moment ce s-au făcut doar 80 de exemplare, este greu de crezut că mai poți pune mâna pe una la prețul pieței, respectiv 400.000 de dolari.

4. Hennessey Venom GT – 1.000.000 de dolari

Hennessey Venom GT

Modelul Hennessey Venom GT este bazat, practic, pe un șasiu modificat de la Lotus Exige și nu poate fi achiționat pentru a fi folosit în condiții de trafic normal, pe șosea. În schimb, poate fi achiziționat pentru a fi folosit pe circuit, în condiții speciale. Având una dintre cele mai rapid accelerații din lume, Hennessey Venom GT atinge 320 de kilometri pe oră în mai puțin de 14 secunde. Echipat cu un motor de 7 litri, bolidul dezvoltă 1.244 de cai putere. Și dacă producători se apucă să-l lanseze în serie, în condițiile în care până acum au fost lansate doar 20 de exemplare, Hennessey are mari șanse să pună în pericol supremația Bugatti. Până atunci primește o mențiune specială pentru viteza maximă ce poate fi atinsă – 428 de kilometri pe oră.

3. Gumpert Apollo – 950.000 de dolari

Gumpert Apollo

Deși bătut în urmă cu câțiva ani de Bugatti Veyron, în competiție directă, Gumpert Apollo rămâne una dintre cele mai apreciate mașini de viteză din lume. Dezvoltă 780 de cai putere, ajunge la 100 de kilometri pe oră în 2,9 secunde și la 200 de kilometri pe oră în mai puțin de 9 secunde. Are un stil asemănător Veyron-ului, linii identice și un bot care seamănă izbitor, diferențele făcându-se la aripile din spate. Nu se bate cu Veyron-ul în materie de viteză, dar faptul că este, practic, la jumătate de preț și un model exclusivist face ca Gumpert Apollo să fie una dintre cele mai dorite supercar-uri din lume.

2. Pagani Huayra – 1,4 milioane de dolari

Pagani Huayra

Modelul Huayra este unul dintre cele mai fiabile, luxuriante și scumpe mașini din lume, în ciuda numelui mai greu de pronunțat. Inginerii de la Pagani au reușit să doteze modelul Huayra cu un motor Mercedes de 720 de cai putere. Viteza maximă dezvoltată este 370 de kilometri pe oră. În materie de cifre, Huayra se apropie periculos de Veyron și, dacă se pune problema să economisești câteva sute de mii de dolari, câțiva cai putere în plus chiar nu mai contează. Huayra punctează masiv la stil, modelul scos de cei de la Pagani arătând exact cum trebuie să arate un supercar. Concret, cele mai multe păreri arată că Huayra seamănă cu o navetă spațială gata să zboare pe străzi și să fie pozată pentru a apărea în calendarele de profil.

1.     Koenigsegg CCXR – 4,5 milioane de dolari

Koenigsegg CCXR

Inclusă în topul celor mai frumoase mașini din lume, în 2009, Koenigsegg CCXR dezvoltă o viteză maximă uluitoare – 400 de kilometri pe oră. Modelul a fost produs doar în perioada 2006-2010, dar încă mai poate fi achiziționat un exemplar, în cazul în care bugetul permite. Cu un preț de piață estimat la 3 milioane de dolari, Koenigsegg CCXR poate ajunge și la 4,5 milioane de dolari în cazul variantei Trevita, chiar dacă nu sunt mulți cei care vor să-și cumpere o mașină de trei ori mai scumpă decât Bugatti Veyron.