10 ani în 10 zile

Apropo.ro / 21.11.2005, 16:57
10 ani în 10 zile
Pe 1 decembrie se împlinesc 10 ani de la intrarea în emisie a Pro TV. Așa ca televiziunea din Pache Protopopescu se pregatește de sarbatoare. A venit vremea amintirilor. Iar înțelegerea a fost cam așa: vedetele devin producatori. Și-au ales, din cele 31.190.400

Pe 1 decembrie se împlinesc 10 ani de la intrarea în emisie a Pro TV. Așa ca televiziunea din Pache Protopopescu se pregatește de sarbatoare. A venit vremea amintirilor. Iar înțelegerea a fost cam așa: vedetele devin producatori.

Și-au ales, din cele 31.190.400 de secunde de emisie, cele mai importante întamplari și cele mai impresionante fapte. Momentele speciale, reunite sub genericul „10 ani de PROvești – PROvestea continua”, vor fi transmise începand cu 21 noiembrie. Cate un an – cu tot ce-a avut el mai bun – într-o zi.

„Au fost mobilizați toți oamenii, am utilizat toate resursele, au fost zeci de ore de vizionari, de montaj, de testimoniale, de munca susținuta”, precizeaza Carmen Avram. Ce sentimente au protv-iștii la 10 ani de existența? Andreea Esca e cea mai în masura sa vorbeasca despre începuturi. „Primul an de Pro TV are în spate un alt an în care s-a pus pe picioare întreaga mașinarie. Doar așa, 1 decembrie a fost un debut cu dreptul.

Tin minte doar cand s-a terminat transmisia: eram toți extrem de ușurați și l-am vazut pe Adrian Sârbu care a intrat imediat în platou și a zis >. Cat despre deja celebra > mi-aș fi dorit sa spun ca eu am inventat aceasta fraza extraordinara, dar nu a fost așa. Cred ca tot domnul Sârbu a gandit varianta asta de salut. Acesta a fost începutul poveștii”, spune ea.

Elena Lasconi ne-a facut o marturisire emoționanta despre perioada mineriadei din 1999: „Deși plecasem pentru o singura transmisie, am stat printre mineri 10 zile. În tot acest timp, fiica mea ma suna zilnic sa ma întrebe ce-i aduc și ca-i este dor de mine. În plus, știu ca nu aveam bani sa platesc intrarea într-o noua sesiune la facultate.

Cand s-a terminat mineriada, Adrian Sârbu ne-a chemat la București. Ne-a adunat într-o sala de ședințe – cred ca eram peste 40 atat de la Pro TV, Pro FM, cat și de la Mediafax – și ne-a mulțumit tuturor pentru ceea ce am facut pe teren și în redacție. Mai mult, ne-a pus pe fiecare sa ne spunem numele și departamentul ca sa ne cunoaștem între noi sa realizam ca acolo, printre mineri, nu am fost niciodata singuri.

Cand am spus >, îmi aduc aminte ca toata sala a aplaudat și mi-au dat lacrimile. Apoi, Adrian Sârbu mi-a dat un plic cu bani, mi-a mulțumit și mi-a spus ca, daca o țin tot așa, ma aduce la București. Era echivalentul a 16 salarii de-ale mele. Cand am realizat asta, m-a luat cu transpirație. Pe drumul spre Deva, am oprit la fiecare benzinarie sa-i cumpar cate ceva fetiței mele”, povestește Elena, care curand dupa acel moment s-a mutat la Pro TV București.

Citește care sunt cela mai reușite producții marca Pro TV numai în

Tags: