10 arome bizare de înghețată

De: Marian Andrei / 05.08.2013, 11:45
Deliciul zilelor fierbinți de vară, înghețata este produsă sub zeci de forme și cu nenumărate arome. Însă aromele folosite în alte colțuri ale lumii par pentru noi bizare. Iată o listă cu astfel de arome de înghețată.

1 – Înghețată cu aromă de carne de cal

Această delicatesă este, pentru japonezi, simbolul a ceea ce este mai bun în materie de înghețată. Este așa de bună, încât, în 1990, perioadă în care acest sortiment nu se găsea, există mărturii credibile despre oameni care vânau cai sălbatici pe care îi lingeau până mureau.

Denumită Basashi, înghețata conține mici bucățele de carne de cal, care dau un gust unic acesteia.

2 – Înghețată cu aromă de limbă de bou

Diferitele culturi au o reprezentare diferită asupra termenului „limbă de bou”. În China, de exemplu, limba de bou este un aluat codimentat, rulat în formă de limbă inainte de a fi copt. În Statele Unite, limba de bou este de fapt limbă de vacă.

Judecând după capacul cutiei de înghețată, se pare că varianta nord americană este cea care stă la baza acestei înghețate.

3 – Înghețată cu aromă de usturoi

Favorită a vânătorilor japonezi de vampiri, înghețata cu aromă de usturoi a fost inventată de exploratorul italian Venito Helsingino, descendent direcy al celebrului vânător de vampiri Van Helsing. Această inghețată este recomandată ca desert după o masă cu spaghetti, însă aveți grijă: se spune că mirosul ei se simte de la sute de metri distanță!

4 – Înghețată cu aromă de viperă

Cea mai mortală înghețată cunoscută de oameni, însă are un gust minunat. Pentru cei care vor să încerce această înghețată, vă averizăm că nu se prepară conform imaginii!

5 – Înghețată cu aromă de curry indian

Înghețata cu aromă de curry indian are ca principal ingredient versiunea jaoneza a acestui curry. Pentru cei care vor să-și dea seama ce aromă are, curry-ul japonez este folosit la prepararea sosului brun care acompaniază cele mai multe din mâncărurile tradiționale japoneze.

6 – Înghețată cu aromă de cărbune

Una dintre cele mai apreciate înghețate din Japonia. Probabil că cel mai mare avntaj al acestei înghețate este că, după ce o consumi, nu mai ai probleme cu indigestia (sau nu…).

7 – Înghețată cu aromă de calamar

Nu trebuie să fii un maestru ninja ca să realizezi că aceasta este una din înghețatele preferate ale japonezilor. Secretul gustului minunat este dat de bucățelele mici de intestin de calamar care, prin mestecare, maximizează aromele.

8 – Înghețată cu aromă de ton

O altă înghețată care are drept ingredient principal bucățele mici de pește crud.

9 – Înghețată cu aromă de wasabi

Rădăcina de wasabi este baza unui ingredient extrem de utilizat în Japonia pentru sosuri și condimente. Pentru iubitorii aromei de wasabi, această înghețată este desertul ideal cu care se încheie o masă.

10 – Înghețată cu aromă de colagen și lămâie

Colagenul este utilizat în special de industria farmaceutică, pentru revitalizarea pielii îmbătrănite, el reprezentând circa 25%-35% din totalul proteinelor din corpul omenesc. De ce l-au folosit japonezii pentru aromatizarea înghețatei, nu putem decât să presupunem – mănânci „la greu” inghețată cu colagen și… întinerești. Iar lămâia a fost, probabil, adăugată pentru a nu-ți cădea greu la stomac.