10 cărţi horror pe care să le citeşti de Halloween – FOTO

De: Alexandra Necsoiu / 22.10.2018, 13:57
10 cărţi horror pe care să le citeşti de Halloween - FOTO
Luna octombrie trebuie să fie luna poveştilor de groază. Şi chiar dacă, pentru mult timp, filmele au fost cele care au dominat, cărţile au recuperat teren şi promit să îngrozească cititorii amatori ai genului. Pentru aceştia şi nu numai, am alcătuit o listă de 10 cărţi horror care nu trebuie ratate anul acesta.

Volumele care aparţin genului horror sunt printre cele mai căutate pe Libris.ro, pasionaţii având la dispoziţie câteva sute de de titluri încadrate în această categorie, în română sau engleză. Printre cei mai populari autori se numără Stephen King, cu titluri precum IT, sau seria Turnul Întunecat, dar şi volumele care au ca personaje centrale vampirii, preferate de cititorii adolescenţi şi nu numai. Printre acestea se numără seria Vampirii din Morganville de Rachel Cane, Dispozitive infernale şi Instrumente mortale de Cassandra Clare. Carlos Ruiz Zafon, supranumit Dickens al Barcelonei, intră şi el în topul celor mai populari autori de scrieri horror cu volumul Jocul îngerului. 

1. IT, Stephen King – 74,99 lei

O magnifică odisee a terorii de la nimeni altul decât maestrul genului horror, IT descrie povestea a 7 prieteni care pornesc pe urmele unui ucigaş sângeros ce le-a marcat copilăria şi care acum, după 28 de ani, loveşte din nou. Romanul redă o nouă dimensiune a spaimei, şi transpune teroarea din lumea copiilor prelungită într-un imperiu al fricii. Povestea merge însă mai departe, fiind o lecţie magnifică despre prietenie, căci răul absolut nu poate fi învins decât de iubire.

2. Poveşti clasice, H.P. Lovercraft – 23,94 lei

Orice maestru îşi are maestrul său. Iar despre H.P Lovecraft, Stephen King a spus că este cel mai bun autor de literatură horror. Opere sale au constituit o piatră de temelie în universul scrierilor care îţi dau fiori reci, aşa că nu trebuie să ratezi aceste povestiri mai ales în noaptea de Halloween.

3. Turn of the Screw, Henry James – 15 lei

O poveste care îngrozeşte  de la primele pagini despre o tânără a cărei primă slujbă este să îngrijească doi copii ciudat de frumoşi, îngrijorător de distanţi şi neobişnuit de tăcuţi, care trăiesc pe o proprietate izolată. Tânăra descoperă însă ceva şi mai înfricoşător: cei doi copii nu sunt singuri. Ceva pe jumătate văzut în spatele ferestrelor murdare, în umbre pe jumătate risipite îi urmăreşte şi vrea să pună stăpânire pe ei. Copiii însă nu se tem pentru că şi ei tânjesc după cei ce îi urmăresc.

4. Cimitirul animalelor, Stephen King – 53,94 lei

Aceasta este una dintre cărţile care nu pot fi citite cu lumina stinsă. Familia Creed, proaspăt mutată în Maine, pare perfectă. Cei doi copii sunt minunaţi, casa este superbă, până şi pisica prietenoasă. Însă în pădurea ce se întinde în spatele proprietăţii sunt ascunse adevăruri imposibil de cuprins, aşa că viaţa perfectă a familiei Creed se transformă într-un coşmar din care nu se mai pot trezi.

5. Exorcistul, William Peter Blatty – 53,94 lei

O carte care nu are nevoie de nicio prezentare, fiind sursă de inspiraţie pentru unul dintre cele mai tulburătoare şi înfricoşătoare filme create vreodată, Exorcistul este una dintre cărţile care te introduc imediat în spiritul sărbătorii de Halloween. Acest volum rămâne şi azi o parabolă tulburătoare a binelui şi a răului şi una dintre cele mai terifiante cărţi scrise vreodată.

6. Dracula, Bram Stocker – 35,94 lei

Filmele cu vampiri sunt emblematice pentru Halloween, dar totul a început cu romanul scris în 1897. Astfel, Dracula a devenit poate cartea cu cel mai puternic impact asupra literaturii horror, un izvor de inspiraţie pentru autori ai genului, având o influenţă hotărâtoare şi în cinematografie.

7. Duma Key, Stephen King – 59,94 lei

Nu este cea mai cunoscută carte a maestrului Stephen King, însă este un volum pe care nimeni nu ar trebui să îl rateze. Duma Key spune povestea tulburătoare a unui pictor care abia şi-a descoperit talentul pictând cu mâna pe care a pierdut-o într-un accident. Tablourile care se nasc în casa de la malul mării au însă o putere terifiantă care se dezvăluie treptat, cu fiecare pagină citită.

8. Cronicile vampirilor – Memnoh The Devil, Anne Rice – 53,94 lei

Seria Cronicile Vampirilor este poate una dintre cele mai convingătoare serii ale genului, hipnotizând de-a dreptul fani din întreaga lume. Povestea scrisă de Anne Rice implică pericol, dragoste, pierdere, suspans, puterea extraordinară a simţurilor făcând din Memnoh The Devil o carte ce ar trebui să-şi găsească locul pe noptieră.

9. Rebecca, Daphne Du Maurier – 47,94 lei

Deşi nu este considerat un roman aparţinând genului horror, Rebecca este un thriller psihologic prin excelenţă cu seducătoare arome gotice. Un best-seller adevărat, Rebecca a fost vândut în aproape 3 milioane de exemplare între anii 1938-1965, fără ca tirajele să fie vreodată întrerupte, ajungând una dintre acele volume clasice, pe care oricine ar trebui să le citească.

10. A Head Full of Ghosts, Paul Tremblay – 47,94 lei

Romanul lui Paul Tremblay prezintă povestea unei familii care trăieşte în suburbiile din New England. Marjorie are doar 14 ani, dar începe să dea semne de schizofrenie, spre disperarea părinţilor cărora medicii nu le pot da nicio speranţa. Casa altădată fericită devine o casă a groazei, aşa că ajutorul unui preot exorcist pare o ultimă soluţie. Pentru a-şi permite plata facturilor medicale, tatăl lui Marjorie acceptă ca familia să devină subiectul unui reality show, însă decizia aceasta îi va costa scump pe toţi.