10 cei mai bogați și mai puternici lorzi ai drogurilor

Apropo.ro / 12.08.2013, 14:42
Anual se consumă sume extrem de mari pentru a scoate de pe piață drogurile și pe cei care le distribuie. Rețeaua este bine ancorată, iar lupta împotriva caracatiței pare în van.

Lorzii drogurilor sunt bine ascunși și păziți de oamenii din subordine. Uneori sunt în relații de prietenie chiar și cu oameni sus puși din Stat care le permit desfășurarea activităților lor. Trebuie doar să cotizeze acolo unde este necesar, pentru ca toată lumea să fie mulțumită.

Printre cei mai mari dealeri de droguri din lume se află următorii:

10. Griselda Blanco

blanco

Griselda Blanco este singura femeie din acest top 10 și a primit denumirea de „Regina drogurilor”. Ea este una dintre cele mai periculoase dealerițe din toate timpurile. A rulat tone de cocaină în orașe precum New York, Miami, sau Sudul Californiei. A fost interceptată de agenții federali în 1975 când a încercat să dea un tun de miliarde de dolari. Griselda urma să facă un transport de 150 de kilograme de cocaină, dar a fugit imediat în Columbia, unde s-a mai bucurat încă 10 ani de libertate. Lucra pentru cartelul Medellin.

De-a lungul carierei sale, anumite surse susțin că ar fi ordonat uciderea a peste 200 de persoane.

În 1985 a fost arestată, iar în 2004 eliberată și deportată înapoi în Columbia. În 2012 a fost ucisă prin împușcare de către un motociclist, asasin plătit.

9. Khun Sa

Khun Sa

Pentru douăzeci de ani începând din 1974, un procent de 80% de heroina care a ajuns pe străzile din New York a provenit din așa-numitul „Triunghiul de Aur” din regiunile Myanmar, Laos și Thailanda. Khun Sa era cel mai mare distribuitor, dar și cel care își construise o armată de 800 de persoane care să lucreze pentru el. El a reușit să construiască cel mai mare imperiu al heroinei din toate timpurile.

El a fost regele „Triunghiului de Aur” care ajunsese să producă trei sferturi din cantitatea distribuită pe plan global. Cea mai mare parte din heroină ajungea în SUA.

În 1977 a încercat să vândă toate depozitele sale de heroină guvernului american, care să le distrugă ulerior, iar banii pe care urma să îi primească îi oferea angajaților săi. A fost refuzat și luat pe sus de autorități. A avut o viață de lux în Rangoon până la moartea sa în 2007.

8. George Jung

George Jung

George Jung sau Boston George este cunoscut publicului în urma înterpretării rolului său de către Johnny Depp în ecranizarea Blow din 2001.

George, ca și Griselda Blanco, a făcut parte din cartelul Medellin și era responsabil de 85% din traficul de cocaină din SUA. Specializarea lui era cocaina de Columbia, preponderent de la ferma lui Pablo Escobar.

A făcut o avere impresionantă din droguri – peste 100 de milioane de dolari. Din droguri se făceau milioane de dolari pe zi, astfel că cei din Columbia îl adorau, după cum spunea George la un moment dat.

Nici când a fost închis nu era cuminte. Obișnuia să fumeze alături de colegii din celulă. Fusese închis după ce a fost prins cu un transport de o tonă de cocaină în Topeka, Kansas. El va fi eliberat în noiembrie 2014.

7. Rafael Caro Quintero

Rafael Caro Quintero

Rafael este cel mai mare dintre frații ce dețin cartelul Caro-Quintero din Sonora, Mexic. Au început cu distribuția de marijuana, după care și-au făcut mai multe ferme. Au lucrat și cu cocaină și metamfetamine, care le-au adus profituri frumoase.

El este și unul dintre cei trei membri fondatori ai cartelului Guadalajara, care în anii ’80 era principalul furnizor de cocaină în SUA.

Caro a fost arestat în 1985 după ce a ucis un agent federal și a primit 40 de ani de închisoare. Instanța i-a redus pedeapsa, între timp, la 28 de ani.

El și-a continuat operațiunile și din spatele gratiilor, a fost eliberat, iar la ora actuală Caro este considerat unul dintre cei mai importanți cinci fugari internaționali.

6. Carlos Enrique Lehder Rivas

Carlos Enrique Lehder Rivas

Lehder este co-fondatorul cartelului Medellin și un autoproclamat nazist care a stampat kilograme de cocaină cu zvastica. Mama lui era din Columbia, iar tatăl din Germania.

Carlos Lehder folosea avioane private pentru transportul de cocaină din Columbia în SUA, prin Bahamas, unde era o stație importantă de droguri, bine păzită.

Lehder a fost coleg de celulă cu George Jung. Jung l-a învățat totul despre droguri și transport. Au făcut afaceri împreună, dar lăcomia lui Lehder l-a făcut să-și trădeze „profesorul”.

În 1987 a primit sentința de 135 de ani de închisoare, dar după ce a depus mărturie împotriva dictatorului din Panama Manuel Noriega, pedeapsa i-a fost redusă la 55 de ani. Până în acel moment, Lehder avea în conturi sute de milioane de dolari.

5. Frații Orejuela

Frații Orejuela

Frații Orejuela au lucrat mereu cu atenție, iar strategia lor le-a adus în fiecare an 7 miliarde de dolari. Membrii cartelului Cali, cel mai mare cartel al drogurilor din lume, au fost cei mai mari distribuitori de cocaină din anii ’90, și au rulat peste 200 de tone de droguri.

Frații Orejuela au intrat forțat și în lumea fotbalului, astfel că au ajuns să controleze clubul America de Cali din Spania.

4. Jose Gonzalo Rodriguez Gacha

Jose Gonzalo Rodriguez Gacha

Deși era născut în Columbia, Gacha era denumit „El Mexicano” datorită aprecierii sale pentru cultura populară mexicană.

Laboratoarele lor erau în inima junglei din Columbia, unde sute de muncitori lucrau pentru a produce cocaina pe care o distribuia în America de Nord, Centrala si de Sud, Caraibe, Europa de Vest, Asia. Gacha era implicat și în comerțul cu pietre prețioase

Gacha a fost mâna dreaptă a lui Pablo Escobar, cartelul Medellin, dar și instructor pentru armata lui Escobar.

La um moment dat, Forbes l-a inclus în topul celor mai bogați oameni de pe Planetă. În 1989 lordul a fost ucis de polițiștii din Columbia, în timpul unui schimb de focuri.

3. Frații Ochoa

Frații Ochoa

Frații Ochoa (Jorge, Juan David, și Fabio) au fost în cartelul Medellin încă de la începuturi. Ei proveneau din familii înstărite, aveau educație de înalt nivel.

Împreună cu Pablo Escobar, ce fusese inițial un simplu tâlhar, frații Ochoa au fondat cartelul Medellin. Când le mergea cel mai bine încasau și peste 60 de milioane de dolari pe zi!

Averile fraților Ochoa erau impresionante. Anual, în Forbes, Jorge îl devansa pe Jose Gacha, la categoria cel mai bogat om din lume.

În 1991 frații au fost arestați, și eliberați în 1996. De atunci nu s-au mai auzit foarte multe despre ei, dar asta nu înseamnă că nu au operat. Cel mai tânăr dintre Ochoa, Fabio, a fost arestat și întemnițat pentru 30 de ani într-o închisoare federală. A murit în urma unui atac de cord pe 25 iulie 2013.

2. Freeway Rick Ross

Freeway Rick Ross

Rick Ross este o celebritate. Autoritățile americane l-au numit, pentru o perioadă, singurul responsabil pentru epidemia de dependenți de cocaină din SUA. Într-o singură săptămână, Rick Ross a reușit să vândă 400 de kilograme de cocaină. Pe atunci avea doar 19 ani când reușea să facă profituri de 2-3 milioane de dolari pe zi.

În 1996 a încercat să vândă 100 kg de droguri unui polițist sub acoperire, cursa fiind întinsă de către un partener de-al său. Acum este închis într-o închisoare din SUA.

1. Dawood Ibrahim Kaskar

Dawood Ibrahim Kaskar

Kaskar se află pe locul 52 în topul celor mai bogați oameni din lume, conform Forbes. El este liderul unei rețele de crimă organizată din Mumbai, India și se pare că ar fi fost implicat în atacurile teroriste din 2008 de la Mumbai – peste 250 decese. Se zvonește că are relații de strânsă prietenie și cu Osama Bin Laden.

D-Company este organizația sa care operează cu droguri, arme, terorism, chiar industria filmului. Este o caracatiță. A sponsorizat multe dintre filmele de la Bollywood.

Zilele lui Kaskar, pe care le trăiește ca un rege, sunt numărate. Este cel mai căutat om din India, și există informații că s-ar ascunde în Pakistan, care neagă vehement acest lucru.