10 cele mai căutate city break-uri în Europa în această primăvară – FOTO

De: Cătălina Matei / 27.02.2017, 12:10
10 cele mai căutate city break-uri în Europa în această primăvară - FOTO
Cum au început să apară primele raze de soare ţi-a şi fugit gândul la a o lua din loc – singură, cu partenerul sau cu cei mai buni prieteni. Orice colţ din Europa te aşteaptă într-o vizită scurtă iar pentru o astfel de călătorie poţi face economii în medie de 42% dacă începi să rezervi de pe acum zborul. Motorul de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a analizat peste 779 milioane de preţuri pentru zboruri din 100 cele mai populare rute şi dezvăluie care este cel mai bun moment pentru a rezerva următorul city break.

Până se va instala vara şi te va chema să-i calci nisipul fin şi să te relaxezi la malul mării, să-i lăsăm loc primăverii să ne surprindă cu ce are mai bun. City break-ul este una dintre principalele opţiuni de vacanţă pentru 31% dintre români în 2017.

Cum să te asiguri că prinzi cele mai bune tarife de zbor

Indiferent de destinaţia pe care o alegi, unul dintre cele mai importante aspecte în planificarea călătoriei este să economiseşti bani la biletele de avion – mai mult de un sfert dintre călătorii români sunt interesaţi să prindă cele mai bune tarife de zbor atunci când rezervă un city break. Specialiştii recomandă rezervarea călătoriei din această primăvară în avans cu 55 de zile.

Există, de asemenea, şi alţi factori, cum ar fi ziua plecării şi momentul din zi, care influenţează preţurile. Cele mai ieftine zboruri la ora actuală sunt în zilele de marţi seara iar cele mai scumpe duminică dimineaţa.

Toate city break-urile duc la Barcelona

Cea mai populară destinaţie în topul city break-urilor pentru tot mai mulţi călători români în această primăvară este Barcelona. Capitala Cataloniei este generoasă prin plajele sale superbe care te invită să simţi briza mediteraneană, prin străzile ce scot la iveală romanticul incurabil din fiecare suflet uman sau prin viaţa de noapte care te ajută să opreşti timpul în loc. O vizită la vestita Sagrada Familia, o plimbare pe bulevardul La Rambla sau o gustare fresh luată din La Boqueria pot fi doar începutul în pregătirea unui city break în Barcelona.

10 cele mai populare rute şi cel mai bun moment pentru a rezerva zborul

Pe lângă Barcelona, cele mai multe căutări de zbor efectuate pe site-ul momondo.ro pentru perioada 1 martie – 31 mai 2017, sunt către cele mai cunoscute capitale şi oraşe europene, precum Londra, Roma, Paris, Amsterdam, Lisabona, Madrid, Milano, Berlin şi Praga. Iată care este cel mai bun moment pentru a prinde cele mai ieftine tarife de zbor, pentru fiecare în parte. 

Bucureşti-Barcelona 60 de zile înainte de plecare

Bucureşti-Londra 60 de zile înainte de plecare

Bucureşti-Roma, 57 de zile înainte de plecare

Bucureşti-Paris, 56 de zile înainte de plecare

Bucureşti-Amsterdam, 60 de zile înainte de plecare

Bucureşti-Lisabona, 60 de zile înainte de plecare

Bucureşti-Madrid, 44 de zile înainte de plecare

Bucureşti-Milano, 60 de zile înainte de plecare

Bucureşti-Berlin, 60 de zile înainte de plecare

Bucureşti-Praga, 58 de zile înainte de plecare