10 cele mai căutate destinaţii internaţionale

De: Cătălina Matei / 09.12.2016, 11:40
10 cele mai căutate destinaţii internaţionale
Odată cu zilele naţionale libere din săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie, mulţi români au pus pe hârtie idei de vacanţă iar majoritatea le-a transformat în călătorii. Totuşi, apropierea sărbătorilor de iarnă nu îi împiedică pe aceştia să îşi facă alte planuri de călătorie, atât în ţară, cât şi în străinătate. Mai mult, se anunţă numeroşi călători din străinătate care vin să petreacă în România Crăciunul sau Anul Nou. La aceste concluzii au ajuns specialiştii motorului independent şi gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro, care au analizat preferinţele călătorilor din şi către România pentru perioada 22 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017.

10 cele mai căutate destinaţii internaţionale

Cei mai mulţi români vor pleca în perioada sărbătorilor în afara graniţelor, pe primele poziţii fiind Italia, Germania şi Marea Britanie. Comparativ cu anul trecut, perioada 24 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, cele mai multe căutări din România de anul acesta s-au îndreptat către destinaţii internaţionale asemănătoare, însă numărul căutărilor a crescut.

Italia a rămas în topul preferinţelor românilor, având o creştere de +66% faţă de iarna lui 2015. Germania se află pe a doua poziţie în căutări, luând locul Spaniei de anul trecut, cu +61% mai multe căutări pentru decembrie 2016 – ianuarie 2017. Marea Britanie s-a regăsit în preferinţele românilor tot pe locul al treilea, înregistrând o creştere de +36% în căutări.

Dincolo de interesul faţă de destinaţii apropiate geografic de România, românii se îndreaptă şi iarna aceasta către continentul Asiatic, în special către Thailanda şi Emiratele Arabe Unite. Cu toate acestea, din top 10 cele mai căutate destinaţii internaţionale în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, cea mai mare creştere în căutări îi revine Greciei, cu +350%.

Sărbători acasă, deplasări cu avionul

Oricât de mult ne-am dori să facem o schimbare de Crăciun sau de Revelion, fie că e vorba de cadru, oameni, mâncăruri sau tradiţii, sărbătorile de iarnă autentice sunt pentru majoritatea dintre noi acasă, în România. Anul acesta, interesul românilor pentru a petrecere sărbătorile de iarnă în ţară a crescut comparativ cu anul trecut. În plus, aceştia au luat mai mult în calcul posibilitatea de a călători cu avionul, în special prin marile oraşe precum Bucureşti, Timişoara, Iaşi sau Cluj.

Marea Britanie, Germania, Danemarca – cele mai multe zboruri către România

În apropierea sărbătorilor de iarnă aeroporturile vor fi tot mai aglomerate. Cei mai mulţi călători independenţi care sunt aşteptaţi să sosească în România în perioada 21 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017 sunt din Marea Britanie. Pe cea de-a doua poziţie, cu o creştere de +46% în căutări faţă de iarna trecută, sunt zborurile dinspre Germania iar pe locul al treilea au fost înregistrate căutările de zbor dinspre Danemarca. Pe următoarele poziţii în top 10 ţări cu cele mai multe căutări către România se află ţări care au înregistrat, de fapt, cele mai mari creşteri în căutări anul acesta: Italia, Spania şi Olanda, cu +115%, 132% şi, respectiv, +143%.