10 cele mai periculoase destinații de vacanță pentru femei

De: Carmen Ulian / 28.02.2015, 09:00
Dincolo de frumusețea locului vizitat, turistele sunt expuse unor atitudini misogine și hărțuite, iar uneori pot ajunge în brațele pericolului fără voia lor. Iată câteva locuri unde este de preferat să mergi însoțită.

În lumea asta mare există locuri unde femeile care călătoresc singure sunt expuse pericolelor. Sunt și asemenea cazuri. Locuri populare precum India, Turcia sau Maroc nu sunt chiar atât de sigure precum se crede, spune Daily Mail.

Julie Kreutzer de la Internationalwomenstravelcenter.com se declară îngrozită de cât de neprietenoase și nesigure sunt unele destinații populare. În unele țări nu poți intra dacă ești femeie, dar agențiile evită să vorbească despre subiect preferând să se concentreze pe sfaturi despre rujul potrivit. Se pare că femeile nu sunt binevenite chiar oriunde în lume.

Turistele nu împart mereu aceeași opinie, pentru că au fost norocoase și au fost ferite de probleme. Este o diferență clară între a călători singură în Brazilia, India și a merge în Danemarca sau Austria.

Sudul Americii are o rată a violurilor și crimelor mai mare ca în alte părți. Nu este foarte indicat să colinzi pe străzi după lăsarea întunericului.

Cei care obișnuiesc să călătorească frecvent spun că o fotografie postată pe Instagram și locația pot fi de un mare ajutor atunci când nu te aștepți. În locurile rău famae este bine să nu faci ceea ce nu ai face nici acasă – nu bea prea mult, nu te plimba noaptea pe străzi, nu intra în vorbă cu străinii.

Iată un top 10 cu cele mai populare destinații unde femeile călătoresc singure și la care ar trebui să fie mai atente:

1. India

Femeile singure sau cele care călătoresc în grup, dar și localnicele, cad adesea pradă violurilor. Femeile sunt drogate și apoi violate. Cazurile au crescut alarmant în ultimii ani.

2. Brazilia

Bandele criminale și poliția, care face abuz de funcție, sunt două lucruri pe care o turististă ar trebui să le evite. Agresiunile asupra femeilor și jafurile armate sunt încă o problemă.

3. Turcia

Tentativa de viol asupra unei studente, întâmplare recentă, a adus în atenție o problemă mai veche din această țară. Femeile sunt adesea supuse violențelor, fiind o societate predominant musulmană.

4. Thailanda

Agresiuni și viol, dar și crime au loc în acest tărâm devenit extrem de popular în ultimii ani. În 2013, o studentă din Scoția a fost ameninâată cu arestarea chiar de către poliție, după ce fusese violată de un grup de bărbați. Pe fondul consumului de Yah Bah, un drog recreațional, dar și a alcoolului au loc multe evenimente care se sfârșesc tragic.

5. Egipt

După revoluția din 2011, țara a devenit instabilă, iar cazurile de violențe sexuale asupra femeilor au crescut simțitor. Numărul scăzut al polițiștilor pe străzi a făcut ca numărul turiștilor să scadă, iar cei mai aventuroși să ajungă pradă atacurilor sexuale.

6. Columbia

Turismul a crescut, dar violențele asupra femeilor sunt în continuare numeroase. Sistemul de transport din Bogota este pe primul loc în topul celor mai nesigure din lume. Aproape nimic nu mai protejează femeia de violențele existente aici.

7. Africa de Sud

O destinație turistică tot mai populară, Africa de Sud poate fi un loc nesigur chiar și pentru bărbați. Aici rata violurilor este încă ridicată, nu lipsesc nici agresiunile sexuale, jafurile sau amenințările cu arma.

8. Maroc

Un loc frumos, dar nu fosrte sigur când vine vorba de protejarea drepturilor femeii. Turistele singure sunt des hărțuite, mai ales dacă nu sunt îmbrăcate adecvat, modest.

9. Mexic

Grupurile infracționale fac aici legea, în ciuda eforturilor depuse de autorități. Nici aici mijloacele de transport în comun nu sunt recomandate.

10. Kenya

Un studiu efectuat în 2010, la nivel național, arată că un procent de 32 la sută dintre fetele din Kenya sunt abuzate înainte de a ajunge la maturitate. Nici răpirile sau agresiunile sexuale asupra turiștilor nu sunt o raritate.