10 cele mai tari smartphone-uri disponibile pe piață

Apropo.ro / 11.06.2014, 12:30
Tehnologia modernă a făcut ca piața smartphone-urilor să fie suprasaturată, dar există câteva modele de telefoane care ies în evidență grație caracteristicilor.

În cele din urmă totul se rezumă la ce poate face telefonul respectiv pentru tine, indiferent dacă vorbim de un dependent de Facebook sau o persoană disperată să surprindă în poze fiecare moment și atunci are nevoie în egală măsură de un telefon care poate fi foarte bine și un aparat foto.

10. BlackBerry Z30

BlackBerry Z30

BlackBerry Z30 este deja depășit la multe capitole, dar rămâne un telefon demn de luat în seamă grație numărului mare de fani ai brandului BlackBerry. Funcționează pe bază de BlackBerry 10 OS și are procesor de 1,7 GHz. Camera video de 8.0MP este susținută de blitz-ul integrat LED și poate face poze la rezoluții 3264 x 2448. Software-ul unic include BlackBerry Balance/ Protect, BlackBerry Screen/ Magnify și BlackBerry Hub.

9. Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 1520

Este cel mai bun smartphone care funcționează pe Windows. Alternativele galben și roșu asigură un plus din punct de vedere estetic. Procesorul este de 2.20 GHz Quad-Core. Există aplicații asemănătoare ca la sistemul Android. Camera foto este de 20 MP și există posibilitatea de a stoca informații și poze de până la 64 GB. În general, clienții sunt nemulțumiți de dimensiunile telefonului, acesta fiind un smartphone masiv. De remarcat că Nokia 1020 are o cameră de 41 megapixeli, dar pierde la procesor (doar 1,5 GHz) și capacitate de stocare (doar 32 GB).

8. LG G Flex

LG G Flex

Primul smartphone cu ecran curbat a fost lansat în aprilie anul acesta. Cântărește nu mai puțin de 176,3 grame și are un ecran de șase inchi. Operează cu sistem Android 4.2.2 Jelly Bean, are cameră de 13 megapixeli și procesor de 2.26 GHz. Ținut în poziție verticală, LG G Flex urmărește linia curbată a feței. Ținut în poziție orizontală îți oferă platforma ideală pentru vizionarea filmelor.

7. Google Nexus 5

Google Nexus 5

Remarcat în special grație prețului avantajos, Google Nexus 5 funcționează pe bază de Android OS. Are și avantajul că vine decodat. Are procesor de 2,26 GHz Quad Core și un ecran superb de circa cinci inchi. Este unul dintre cele mai bune smartphone-uri disponibile fără un contract care ar trebui să vă lege pe o perioadă de doi ani de compania de telefonie mobilă.

6. Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3

Are ecran de 5,7 inchi cu display Full HD Super AMOLED. Introduce noțiunea de S Pen și cinci funcții care ajută la dactilografierea unui text care poate fi editat sau transformat. Vorbim de Action Memo, Scrapbook, S Finder, Pen Windows și Screen Write. Procesorul este de 2,3 GHz și o cameră de 13 megapixeli.

5. Sony XPeria Z2

Sony XPeria Z2

Este cel mai nou smartphone din listă. Funcționează pe bază de Android 4.4 cu un procesor de 2,3 GHz. Camera este una grozavă, de 20,7 megapixeli. Display-ul de 5,2 inchi Full HD folosește TRILUMINOS și tehnologii X-Reality care vă ajută să vedeți toate detaliile inclusiv la pozele de rezoluție joasă. Este rezistent la apă, dacă îl lăsați cel mult 30 de minute într-o apă nu mai adâncă de un metru.

4. OnePlus One

OnePlus One

Poate cel mai puțin cunoscut telefon din listă, OnePlus One se bazează pe filosofia proprie „Never Settle” și pe dorința companiei de a menține totul la nivel de produse de calitate. OnePlus One este impresionant în condițiile în care nu poate fi achiziționat prin intermediul altor distribuitori. Telefonul este special grație procesorului de 2.5 GHz și a versiunii unice de operare CyanogenMod 11S. Ecranul este realizat special de către cei de la JDI, responsabili și pentru HTC One, și oferă o rezoluție impresionantă.

3. Apple iPhone 5S

Apple iPhone 5S

Operează tot pe iOS și continuă trendul lansat de Apple prin upgradarea procesorului de la cip A6 la cip A7. Camera de 8 megapixeli și noul bliț „True Tone” lucrează excelent împreună. Un led alb, unul galben și algoritmi software inteligenți ajustează intensitatea blițului și temperatura culorilor folosind peste 1.000 de combinații unice pentru a-ți ilumina ideal subiectul. Punctul slab este procesorul de numai 1,7 GHz.

2. Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5

Lansat în aprilie anul acesta, Samsung Galaxy S5 este mai mare, mai bun și mai rapid decât predecesorul S4. Are un procesor puternic, 2,5 GHz, și a fost upgradat pentru Android 4.4.2 Kit Kat. Este primul smartphone cu senzor de puls încorporat cu ajutorul căruia vă puteți măsura pulsul direct de pe telefon. De asemenea, se bazează pe tehnologia Download Booster care vă permite să maximizați traficul de date.

1.     HTC ONE M8

HTC ONE M8

A fost votat cel mai bun smartphone de către TechRadar, bucurându-se de un succes imens încă de la lansarea din urmă cu circa trei luni. Camera foto îmbunătățește focalizarea chiar și în cazul fotografiilor deja realizate, cu ajutorul U FOCUS. Beneficiază de instrumente foto de ultimă generație. Proiectează sunetul către tine cu ajutorul sistemului audio HTC BoomSound. Are amplificatoare integrate. Poți personaliza propriul flux de conținut online. Poate fi folosit pe post de telecomandă inteligentă.