10 celebrități cu IQ incredibil de mare

De: Marian Andrei / 08.04.2014, 12:00
Vedetele de la Hollywood sunt de obicei cunoscute pentru talentul și aspectul lor fizic mai degrabă decât pentru inteligența lor. Ținînd cont de alegerile lor din carieră - de a deveni actori, fotomodele sau cântăreți - se crede despre ele că sunt mai degrabă superficiale, iar ideea este întărită de afirmații ca cele ale lui Justin Bieber, care a spus că "Polul Nord este un continent".

Cu toate acestea, un număr surprinzător de mare de vedete nu numai că arată bine, au talent și bani, dar sunt surprinzător de inteligente.

Unele dintre ele au absolvit universități de renume – actrița Maggie Gyllenhaal are o licență în literatură și religii orientale obținută la Universitatea Columbia, Conan O’Brien (gazdă de talk-show-uri) a absolvit Harvard, în timp ce supermodelul Cindy Crawford a avut o bursă pentru a studia inginerie chimică la Universitatea Northwestern -, altele au abilități lingvistice deosebite – Kate Beckinsale vorbește fluent patru limbi străine – în timp ce altele au abilități antreprenoriale – cum ar fi Paris Hilton.

În timp ce media IQ-ului din Statele Unite este de 98, există vedete care „le dau clasă” aamericanilor, având un IQ de geniu.

10. Arnold Schwarzenegger: 135

Starul din Terminator și fost guvernator al Californiei este renumit pentru declarațiile sale derutante, cum ar fi „Cred că o căsătorie gay ar trebui să fie între o femeie și un bărbat”. Chiar dacă are un IQ de invidiat, Arnold nu face paradă de acest lucru, preferând să-și pastreze genialitatea ascunsă.

9. Natalie Portman: 140

Natalie Portman a fost interesată încă de mică de mediul academic. La vârsta adolescenței, a ratat premiera Star Wars: Amenințarea Fantomei pentru a se pregăti pentru examenele școlare. Acum, câștigătoarea premiului Academiei se poate lăuda că are o licență în psihologie le Harvard, două articole publicate în reviste științifice și vorbește fluent cinci limbi străine.

Într-un interviu recent ea a declarat că „prefer să fiu deșteaptă, mai degrabă decât star”, însă se pare că reușește să le facă pe amândouă simultan.

8. Shakira: 140

Cântăreața columbiană este una dintre cele mai influente femei din lume (potrivit Forbes) și, în același timp, una dintre cele mai de succes artiste din industria muzicală.

Shakira își scrie singură textele pieselor și vorbește fluent spaniolă, engleză și portugheză. În plus, ea se descurcă binișor și în franceză, italiană, catalană și arabă. Are o pasiune pentru istorie și culturile lumii, drept pentru care a absolvit în 2007 un curs de Istoria civilizației vestice la celebra UCLA.

Pentru că apreciază valoarea educației, Shakira a deschis două școli în Columbia.

7. Madonna: 140

În liceu, Madonna a fost o elevă de 10 pe linie, renumită atăt pentru notele luate cât și pentru talentele sale muzicale. Ea a câștigat o bursă pentru a studia la Universitatea din Michigan, însă a renunțat la oportunitate pentru a se lansa în cariera de dansatoare și cântăreață.

Și acum, când este cea mai bine vândută cântăreață din toate timpurile, Regina Pop este admirată pentru simțul ei de afaceri și reinventarea constantă care i-a permis să domine industria muzicală o perioadă atât de lungă.

6. Geena Davis: 140

Geena Davis este mai multr decât o față frumoasă. Actriță și fost model, Davis este membră Mensa și are o diplomă în teatru aoținută la Universitatea din Boston. Vorbește fluent suedeza și este un muzician talentat, cântând la pian, flaut, orgă și… tobe. Preocuparea ei actuală este promovarea egalității sexelor, activitate pentru care a fost răsplătită cu un titlu onorific de Doctor în Arte.

5. Steve Martin: 142

Celebrul actor de comedie nu este doar amuzant, ci și foarte inteligent. El a absolvit California State University, specialitatea filosofie. A fost atăt de fascinat de lecturile sale, despre care spune că i-au schimbat viața, încât a luat în calcul posibilitatea de a deveni profesor. Din fericire pentru fanii săi, el a renunțat la această carieră, îmbrățișând-o în schimb pe cea de actor.

4. Nolan Gould: 150

Nolan Gould este cunoscut publicului pentru rolul său din comedia Modern Familyi. La cei 16 ani ai săi, este cel mai tânăr din acest top, dar cu unul dintre cele mai mari IQ-uri. Este membru Mensa.

3. Sharon Stone: 154

Actriță și fost model, Sharon Stone a devenit celebră prin rolul ei din Basic Instinct. Ea a fost un copil precoce, la 15 ani câștigând o bursă la Universitatea Edinboro, însă doi ani mai târziu a abandonat studiile pentru a deveni model. Timp de mulți ani a pretins că este membru Mensa, însă în 2002 a recunoscut că a mințit. Totuși, un reprezentant al Mensa a spus că, dacă va face o cerere în acest sens, va fi acceptată în organizație.

2. Quentin Tarantino: 160

Regizorul și scenaristul Quentin Tarantino a scris scripturile câtorva dintre cele mai de succes filme, atât din punct de vedere comercial, cât și al criticii, cum ar fi Pulp Fiction, Django Unchained sau Reservoir Dogs. Geniul său artistic și IQ-ul uluitor de mare dezmint educația lui limitată. La vârsta de 15 ani a părăsit studiile și s-a angajat la un magazin de închiriat casete video, unde petrecea multe ore analizând filme.

Tarantino a declarat că experiența sa din magazin a fost cea care l-a determinat să devină regizor și se pare că ar fi spus odată, unei persoane care l-a întrebat daca a fost la școala de filme, „Nu, am fost la filme”!

1. James Woods: 184

James Woods este cunoscut publicului mai ales prin vocea sa, pe care a împrumutat-o personajelor din Family Guy, The Sipsons, Grand Theft Auto sau Hercule realizat de Disney.

Ca adolescent, Woods a promovat examenele cu note maxime, ceea ce i-a adus o bursă la MIT, unde s-a specializat în științe politice. Cu toate acestea, el a renunțat la studii înainte de absolvire, pentru a deveni actor.

IQ-ul său, de 184, este mult superior celui necesar pentru a fi recunoscut drept geniu.