10 de destinații de vacanță unde găsești ape termale

De: Carmen Ulian / 10.03.2015, 15:00
Cui nu-i place să se răsfețe atunci când merge în vacanță? Cum ar fi să stai, într-un colț de Rai, într-o cadă cu hidromasaj sau o piscină în timp ce privești munții cu zăpadă?

Iată câteva locuri spectaculoase atât prin priveliști cât și prin dotările puse la dispoziția turiștilor dornici de relaxare.

1. Cortina d’Ampezzo, Italia

În acest resort amplasat pe un platou aflat la 2.255 m altitudine te poți îmbăia ca un nobil, în timp ce servești un vin local și privești cele 5 vârfuri muntoase faimoase din apropiere.

2. Santorini, Grecia

La Hotelul Katikies vei găsi piscine cu hidromasaj ce sunt săpate în roca vulcanică a vârfuilor caldera. Priveliștea spre Marea Egee te face să îți dorești vacanța la nesfârșit.

3. Chile

Resortul Ski Portillo este o destinație ruptă de lume. Aici vei găsi cada cu apă caldă după care ai plecat, dar și un cinema și un bar pentru a-ți mai alina dorul de casă. Munții Anzi îți oferă o panoramă de neuitat.

4. Rezkjavik, Islanda

Aici, apa caldă este la mama ei acasă. Laguna Albastră îți poate oferi o experiență pe care nu o vei trăi în altă parte. Un fel de Băile Herculane așa cum la noi nu vor fi niciodată. Bar, fete frumoase, masaj, spa-uri, o mare nebunie pentru cine ajunge pe aici.

5. Tibet

Dacă vrei să te reculegi atunci Tibetul este ideal pentru tine. Energii pozitive, băi terapeutice, călugări care fac o rugăciune la tot pasul te pot aduce într-un stadiu de relaxare de care nu aveai habar că există. La capitolul băutură și femei frumoase ne abținem. Spa-ul St. Regis Lhasa este unul dintre cele mai căutate din zonă.

6. Zermatt, Suedia

Nu trebuie să te gândești al Suedia ca o destinație pentru suedeze și vodka, ci și pentru locurile de relaxare pe care le oferă turiștilor. La alte prețuri față de la noi. Igloo Village pune la dispoziția turiștilor jacuzzi aflate în igloo-uri private. O nebunie, ce să mai vorbim.

7. Langenfeld, Austria

La Aquadome Spa din Austria găsești căzi imense cu apă termală, care privite de la distanță ai impresia că nu ating pământul.

8. Berlin, Germania

Aproape de noi ca distanță, Liquidrom din Berlin are băi termale cu apă sărată în niște domuri demne de filmele SF. Nu numai că te îmbăiezi, ci ai parte și de muzică în surdină și cromoterapie.

9. Maroc

La Selman Marrakech Spa din Maroc te poți simți în al nouălea cer. Nopțile arabe petrecute aici te pot face să simți istoria locului, pulsul și frumusețea peisajului.

10. Waikato, Noua Zeelandă

Hot Water Beach din Noua Zeelandă îți poate aduce aminte de copilărie. Pe plajă se formează gropi de unde izvorăște apa termală, astfel că are forma unei căzi mai mici. Dacă nu ești mulțumit, atunci poți săpa tu cada cât de adâncă și mare îți dorești. Nimeni nu se supără.