10 dintre cei mai buni actori și cântăreți spanioli (Poze și video)

De: Gabriela Voicu / 13.04.2012, 11:30
10 dintre cei mai buni actori și cântăreți spanioli și-au demonstrat talentul atât pe continentul european cât și în SUA. Iată care sunt aceștia.

10 dintre cei mai buni actori și cântăreți spanioli și-au demonstrat talentul atât pe continentul european cât și în SUA. Majoritatea acestor vedete și-au început cariera pe scena teatrelor și în televiziune, continuând cu roluri în filmele de la Hollywood care i-au consacrat.

Având în vedere că cinematografia spaniolă este din ce în ce mai apreciată, iar multe filme americane sunt produse în colaborare cu profesioniști europeni și chiar filmate în Spania, din ce în ce mai mulți artiști spanioli se remarcă în showbiz.

5 dintre cei mai buni actori spanioli

Javier Bardem

Deși nu este cunoscut de multă vreme fanilor cinematografiei americane, Bardem provine din familie de actori și a jucat în filme încaă de la vârsta de 6 ani. Rolul cu care s-a remarcat a fost cel din „No Country for Old Men”, în care a interpretat un personaj negativ, dar și cel din „Love in the Time of Cholera”, în care interpretează unul dintre cele mai romantice personaje din toate timpurile.

Javier Bardem are 43 de ani, iar în 2007 a câștigat un Oscar pentru rolul lui Anton Chigurh din „No Country for Old Men”. Tot în 2007 el a avut o relație cu Penélope Cruz, alături de care a jucat în filmul „Vicky Cristina Barcelona”, iar în 2010 cei doi s-au căsătorit în Bahamas. Un an mai târziu, pe 22 ianuarie, Penelope Cruz a născut un băiat (Leonardo Encinas Cruz), primul copil al cuplului, cu trei zile înainte ca Bardem să primească o nominalizare la Oscar pentru rolul din „Biutiful”.

Javier Bardem (Foto: Hepta)

Antonio Banderas

Banderas este unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollyowood, atât datorită rolurilor sale remarcante cât și aspectului fizic. El a abordat aproape toate genurile cinematografice, apărând în producții precum „Evita”, „Desperado”, „Zorro”, „Original Sin” dar și „Shrek”. Versatilitatea rolurilor sale îl include în topul celor mai buni actori spanioli din toate timpurile.

Antonio Banderas, pe care il vom vedea in pelicula „Castro’s Daughter”, in rolul lui Fidel Castro, are 51 de ani și și-a început cariera cinematografica la 19 ani. Este căsătorit cu actrița Melanie Griffith, pe care a cunoscut-o în timpul filmarilor pentru „Two Much”, iar împreună au o fiica, Stella Banderas, care a apărut alături de ei în „Crazy in Alabama” (1999).

Antonio Banderas și Melanie Griffith (Foto: Hepta)

Penelope Cruz

Bruneta sexy poate fi văzuta în roluri speciale precum personalitatea ei. „Blow”, „Woman on Top” și „All the Pretty Horses” sunt câteva dintre titlurile cinematografice care conturează palmaresul actriței spaniole, care este căsătorită cu Javier Bardem. Accentul spaniol melodic al lui Penelope încântă audiența de mai bine de 10 ani.

Penelope Cruz are 37 de ani și a fost născută cu numele Sánchez. Ea a debutat în cinematografie la 16 ani, în videoclipul unei trupe pop spaniole. A apărut alături de Salma Hayek în „Bandidas” (2006), dar și în „Volver” (2006), unul dintre cele mai bune filme spaniole ale ultimei decade. Actrița poate fi revăzută în „Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides” și în „To Rome with Love”.

În 2008, Cruz a câștigat Oscar pentru „cea mai bună actriță” în rol secundar, cu interpretarea din Vicky Cristina Barcelona.

Penelope Cruz (Foto: Hepta)

Benicio del Toro

Deși rolul din pelicula „Traffic” i-a adus recunoaștere actorului spaniol Benicio del Toro, el s-a remarcat și cu performanțele din „Snatch”, „Fear and Loathing in Los Vegas”, „21 Grams” și „Things we Lost in the Fire”. Actorul în vârstă de 45 de ani a câștigat până acum un premiu Oscar, un Glob de Aur, un premiu SAGA și un trofeu BAFTA.

Del Toro este unul dintre actorii de la Hollywood care nu crede în căsătorie. El a declarat în presă că nu dorește să se însoare doar pentru a divorța ulterior și că nu vrea ca apartamentul său din West Hollywood să fie invadat de o soție și de copii. Anul trecut, însă, el și Kimberly Stewart, fiica muzicianului Rod Stewart, au anunțat că așteaptă un copil, iar pe 21 august a venit pe lume fiica lor, Delilah.

Benicio del Toro (Foto: Hepta)

Juan Diego Botto

Numele acestui actor spaniol nu este foarte cunoscut, însă figura lui este cu siguranță, mai ales în rândul publicului de sex feminin. Juan Botto, în vârstă de 37 de ani, și-a început cariera cinematografică la 5 ani, iar, printre altele, el a jucat rolul principal într-unul din filmele lui John Malkovich. „Nobody Is Perfect” (2006), „El Greco” (2007), „The Anarchist’s Wife” (2008) și „Todo lo que tú quieras” (2010) sunt câteva dintre filmele în care Juan a jucat.

Juan Diego Botto (Foto: Hepta)

5 dintre cei mai talentați cântăreți spanioli

Enrique Iglesias

Cântărețul și producătorul muzical Enrique Iglesias (36 de ani) este fiul renumitului cântăreț de muzică latino Julio Iglesias și al jurnalistei de origine filipineză Isabel Preysler. Enrique a debutat odată cu apariția albumului care îi poartă numele, lansat în anul 1995. În ultimul deceniu, el a lansat patru albume de studio, trei dintre ele fiind în limba engleză. Piese precum „Bailamos”, „Hero”, „Be with You” si „Do You Know? (The Ping Pong Song)” au câștigat cele mai înalte poziții ale clasamentelor de specialitate.

În 2008, Enrique Iglesias a lansat două albume de compilație, care conțin cele mai cunoscute cântece ale sale, unul în limba engleză – „Greatest Hits” și unul în spaniolă – „Enrique Iglesias: 95/08 Éxitos”. A câștigat șase premii Billboard în anul 2009, având peste 60 de milioane de înregistrări vândute la nivel internațional.

Enrique Iglesias a început relația cu jucătoarea de tenis Anna Kournikova în 2001, iar de atunci au circulat numeroase zvonuri despre o eventuală căsătorie a celor doi. Până în prezent, niciunul nu a confirmat mariajul, dimpotriva, au declarat de mai multe ori ca s-au despărțit, iar apoi că s-au împăcat.

Enrique Iglesias – „Push”

Enrique Iglesias – Push de pe tare.ro

Julio Iglesias

Julio Iglesias este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți spanioli, care a vândut cele mai multe albume din istorie (peste 300 de milioane). S-a retras din muzica anul trecut. Fulminanta sa carieră care se întinde pe o periodă de 40 de ani este încununata cu numeroase albume răsplatite cu aur, platină și diverse distincții, uneori unice în lume.

În anul 1971 s-a însurat cu Isabel Preysler Arrastria, cu care are 3 copii: „Chabeli” MarĂºa Isabel (1971), Julio Iglesias Jr. (1973) și Enrique Iglesias (1975), ultimi doi alegând să calce pe urmele tatălui lor și să devină cântăreți.

La începutul anilor 1990 s-a căsătorit cu Miranda Johanna Maria Rijnsburger, cu care are 5 copii, ultimul născându-se în 2007. Primul album al artistului se numește „La Vida Sigue Igual” (1969), iar cel mai recent este „Quelque chose de France” (2007).

Julio Iglesias – „La Gota Fria”

Julio Iglesias – La Gota Fria de pe tare.ro

Marta Sanchez

Martha Sanchez, numită „regina pop a Spaniei”, are 45 de ani și este fiica unui cântăreț de operă spaniol, Antonio Sánchez Camporro. Ea și-a început cariera cu trupa „Cristal Oskuro”, iar la scurt timp a fost descoperită de sunetistul grupului Olé Olé. Primul ei hit cu această trupă a fost „Lilli Marlen”, o adaptare după un cântec german celebru. În 1997, ea a înregistrat celebrul duet „Vivo Por Ella” cu Andrea Bocelli, iar în 1998 a lansat al patrulea album al ei, „Desconocida”.

„Miss Sánchez” este cel mai de succes album al ei în Spania și conține hitul „Superstar”, lansat în 2007, în colaborare cu DJ Sammy. Ea a lansat apoi un duet cu Carlos Baute, pentru piesa „Colgando En Tus Manos”, care a devenit foarte populară pe iTunes și urmează să lanseze un album „Greatest Hits”, în care va avea invitați celebri.

Marta Sanchez

Alejandro Sanz

Alejandro Sánchez Pizarro are 43 de ani, a vândut mai mult de 21 de milioane de discuri în lume si este câștigător a 2 premii Grammy și a 15 premii Latin Grammy. Sanz a devenit cunoscut publicului larg mai ales după colaborarea cu Shakira, pentru piesa „La Tortura”. El a mai cântat alături de The Corrs, Alicia Keys, Joaquin Sabina, Malu și Niña Pastori.

Pe 30 decembrie 1999 Alejandro Sanz s-a căsătorit cu fotomodelul mexican Jaydy Michel, pe insula indoneziană Bali. În anul 2001 s-a născut fiica lor, Manuela Sanchez Michel, iar ei s-au despărțit în 2005. În decembrie 2006, Alejandro Sanz a făcut publică existența unui alt fiu al său, conceput cu o stilistă și designer de modă, Valeria Rivera din Puerto Rico, cu care a avut o relație extraconjugală. Alejandro Sanz locuiește acum în Miami, Florida.

Shakira & Alejandro Sanz – „La Tortura”

Shakira and Alejandro Sanz – La Tortura de pe tare.ro

David Bisbal

David Bisbal (32 de ani) a devenit cunoscut în urma participării la prima ediție a concursului Operación Triunfo, organizat de Televisión Española, unde a ocupat locul II. Bisbal a vândut mai mult de 5 milioane de discuri în Spania și America, obținând 33 de Discuri de Platina,17 Discuri de Aur și 2 Discuri de Diamant.

„Corazón latino” și „Bulería” au obținut fiecare un IFPI Platinium Award, certificatul oficial pentru vânzarea a mai mult de 1 milion de copii pe teritoriul european. David Bisbal a cântat cu K’naan melodia „Wavin’ Flag” pentru campania publicitară a Coca-Cola de la Cupa Mondială de Fotbal care s-a desfășurat în Africa de Sud, în 2010.

În decembrie 2008, Bisbal a concertat în România, la Sala Palatului din București, iar în deschiderea spectacolului au urcat pe scenă baieții de la Provincialii și Annes.

David Bisbal – „Buleria”

David Bisbal – Buleria de pe tare.ro